Αγόριανη: Το Χωριό Που Θα Σε Κάνει Να Ξεχάσεις Την Αράχωβα - Fanpage

Αγόριανη: Το Χωριό Που Θα Σε Κάνει Να Ξεχάσεις Την Αράχωβα

Αγόριανη: Το χωριό που θα σε κάνει να ξεχάσεις την Αράχωβα

Αγόριανη: Μια επίσκεψη στην Αγόριανη, στο μικρό χωριό δυτικά του Παρνασσού θα σας πείσει. Η μικρή Αγόριανη είναι γνωστή και ως Επτάλοφος. Για πολλούς θεωρείται το χωριό που θα σε κάνει να ξεχάσεις την Αράχωβα. Βρίσκεται μόλις 25 χιλιόμετρα μακριά από την Αράχωβα. Μπορεί να μην την έχετε ακούσει ή επισκεφτεί ακόμη αλλά όταν το κάνετε είμαστε σίγουροι πως θα σας μαγέψει και εσάς με την ομορφιά της και τα μυστικά της.

Ο τόπος συνδυάζει και οµορφιά και ιστορία

Τα τοπία του βουνού, καθώς πλησιάζεις, είναι πραγµατικά σαγηνευτικά, ενώ φτάνοντας αντικρίζεις ένα αυθεντικό ελληνικό χωριό, αλλά αλπικής οµορφιάς, µε τα έλατα να το αγκαλιάζουν…

 

 

Τα νερά που τρέχουν, ο καταρράκτης, οι καµινάδες των σπιτιών που καπνίζουν, η µυρωδιά του ξύλου, αρώµατα και εικόνες που σε συντροφεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της βόλτας…

Η Αγόριανη 

Η μικρή Αγόριανη (γνωστή και ως Επτάλοφος) για πολλούς θεωρείται το αντίπαλο δέος της Αράχωβας. Λιλιπούτεια και γραφική, θα την βρείτε σε απόσταση 25 χλμ. από το αγαπημένο χειμερινό τουριστικό θέρετρο.

 

 

Στο μικρό και παραδοσιακό χωριουδάκι, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 850 μέτρων και χωμένο στην αγκαλιά πυκνών ελατοδασών, τα σπίτια είναι πετρόχτιστα και η κεντρική πλατεία βρίσκεται κάτω από τη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων με τον αχό των γάργαρων τρεχούμενων νερών του καταρράκτη να λειτουργεί ως φυσικό soundtrack.

Στις μικρές και ζεστές ταβερνούλες που θα βρείτε εδώ (2-3 στο σύνολο) θα δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα και θα χουχουλιάσετε με την παρέα σας πίνοντας κρασάκι. Όταν χιονίσει, όλα γίνονται ακόμη πιο όμορφα..

 

 

View this post on Instagram

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη On Parnassos (@onparnassos)

 

Το Λαογραφικό Μουσείο

Το χωριό διαθέτει και Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο θα επισκεφτείτε για να μάθετε περισσότερα αναφορικά με τη ζωή στο χωριό από τις αρχές του 20ου αιώνα.

 

 

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα

Τέλος, από τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων του 19ου αιώνα με τις εφτά κρήνες, καθώς και η Αγία Παρασκευή με τη βελανιδιά του Άγγελου Σικελιανού, όπου ο γνωστός λογοτέχνης καθόταν για να στοχαστεί.

Η Αγόριανη είναι το χωριό όπου θα έρθεις για να γεµίσεις τις µπαταρίες σου και να αδειάσεις τη σκέψη σου.

 

 

View this post on Instagram

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη UNIQUE_GREECE_ (@unique_greece_)

 

Είναι η επιλογή που θα σε φέρει ένα βήµα πιο κοντά στη φύση και που θα αποµακρύνει κάθε ίχνος της ρουτινιάρικης καθηµερινότητάς σου.

Δείτε και την Αγόριανη από ψηλά. Το βίντεο είναι του haanity

 

Αφήστε το σχόλιο σας: