Δείτε αυτήν την παραμυθένια Λίμνη της Σλοβενίας! - Fanpage

Δείτε αυτήν την παραμυθένια Λίμνη της Σλοβενίας!

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια μακρινή χώρα (γνωστή και ως Σλοβενία), υπήρχε μια λίμνη με ένα νησάκι ακριβώς στο κέντρο της. Όταν οι ντόπιο αποφάσισαν να χτίσουν μια γοτθική εκκλησία εκεί γύρω στο 1600, έγινε ορόσημο με το όνομα νησί Bled.

Και ένας ντόπιος φωτογράφος, ο Ales Krivec, μας θυμίζει συχνά πόσο εντυπωσιακό είναι αυτό το κρυμμένο διαμάντι της Ευρώπης.

Foggy morning #landscape #outdoors #outdooradventurephotos #hiking #ourplanetdaily #ptk_nature #earthofficial #earthpix #igslovenia #slovenia #awesome_earthpix #autumn #fog #bled #lake

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ales Krivec (@dreamypixels) στις

Η λίμνη βρίσκεται στις Ιουλιανές Άλπεις, στην βορειοδυτική πλευρά της Σλοβενίας, και είναι μέρος της πόλης Bled. Και παρόλο που οι περισσότεροι από τους 1 εκατομμύριο τουρίστες επιλέγουν να επισκεφτούν την περιοχή την άνοιξη ή το καλοκαίρι, τα έργα του Krivec δείχνουν ότι δεν υπάρχει στιγμή που η λίμνη να μην είναι εντυπωσιακή.

Good morning Bled:). #igphoto #igslovenia #igflowers #sunrise #viewbug_official #nikontop #landscape #discoverearth #wildernessculture #theoutbound #earthpix #natgeotravel #theglobewanderer #bled #lake #wildlife

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ales Krivec (@dreamypixels) στις

Το πιο γνωστό κτίριο του νησιού είναι ο ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χτισμένος τον 17ο αιώνα σε γοτθικό στυλ, με έναν πύργο 53 μέτρων.

Η εκκλησία είναι πολύ δημοφιλής τοποθεσία για γάμους. Σύμφωνα με την παράδοση, είναι τύχη για το ζευγάρι να κουβαλήσει ο γαμπρός τη νύφη ανεβαίνοντας τα σκαλιά, πριν χτυπήσει την καμπάνα και κάνει μια ευχή.

Επίσης, η πόλη διοργανώνει κάθε χρόνο ένα διεθνές φεστιβάλ με αερόστατα.

Credit: housebeautiful.com

Αφήστε το σχόλιο σας: