Γαλαξίδι: Μια Από Τις Πιο Όμορφες Παραθαλάσσιες Πόλεις Σε Όλη Την Ελλάδα - Fanpage

Γαλαξίδι: Μια Από Τις Πιο Όμορφες Παραθαλάσσιες Πόλεις Σε Όλη Την Ελλάδα

Γαλαξίδι: Μια Από Τις Πιο Όμορφες Παραθαλάσσιες Πόλεις Σε Όλη Την Ελλάδα

Γαλαξίδι: Το Γαλαξίδι αποτελεί ίσως μια από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο όλο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα στο πέρασμα των χρόνων.

1Το κεντρικό λιμάνι και ο Χηρόλακας, που κάποτε πρόσμεναν με λαχτάρα τους ναυτικούς, θα φιλοξενήσουν αυτή τη φορά τα δικά μας βήματα. Το δάσος που φύτεψαν οι κάτοικοι πριν από πολλά χρόνια μοσχοβολάει αγάπη και φροντίδα. Οι τολμηροί θα ξεκινήσουν από τώρα τις βουτιές στα ήρεμα και καθαρά νερά στο Κεντρί και στα λιμανάκια του και θα σταματήσουν το Νοέμβρη.

Πιάνουν αχινούς, κυδώνια και φούσκες στον Πεταλό και κουβαλούν πάντα μαζί τους μαχαιράκι, λεμόνια και ουζάκι. Το Γαλαξίδι, μια γλυκιά νησίδα ανάμεσα στο βουνό και την θάλασσα, δεν έπαψε να γοητεύει και να υπερασπίζεται την φήμη του σαν καταφύγιο για ερωτευμένους. Χτισμένο σε κεκλιμένο επίπεδο, μοιάζει με ένα λαβύρινθο από παλιά σπίτια που χωρίζονται από ακανόνιστα πέτρινα σοκάκια.

2

Από παντού ξεπροβάλουν διατηρητέα κτίρια – όπως το Δημαρχείο και το Παρθεναγωγείο – και κεραμοσκεπή αρχοντικά με χρωματιστά πορτοπαράθυρα και σιδερένια ρόπτρα στις πόρτες. Οι αυλές είναι στρωμένες με βότσαλα, με λουλουδιασμένους κήπους να ξεχειλίζουν πάνω από τις ψηλές μάντρες.

Ατμόσφαιρα ρομαντική που θυμίζει άλλες εποχές και αντανακλά την ναυτική της παράδοση. Τα ανοιξιάτικα δειλινά, το ήσυχο λιμανάκι του Χηρόλακα μετατρέπεται στο ρομαντικότερο σημείο της πόλης και στα παγκάκια του, πλαισιωμένα από τεράστιες άγκυρες, με τον ήλιο να πέφτει στη θάλασσα, στήνονται συνωμοσίες σε βάρος της νύχτας.

 

 

3

4

5

6

Διαμονή & Φαγητό

Nostos Το καπετανόσπιτο του 1850 ανακαινίστηκε πλήρως για να μετατραπεί σε ατμοσφαιρικό ξενώνα στο κέντρο του Γαλαξιδιού. Ζωγραφιστά ταβάνια, δρύινα πατώματα και μόλις 6 δωμάτια συνθέτουν το κουκλίστικο σκηνικό που διατηρεί την αρχοντιά του παρελθόντος (Πλ. Ηρώων & Παπέτρου, τηλ.: 22650 41266, www.nostoshotel.info). Μπάρκο της Μαρίτσας Στο δημοφιλέστερο εστιατόριο της περιοχής, η Μαρίτσα μαγειρεύει μύδια αχνιστά με λεμόνι και κουτσομούρα τηγανητή κατευθείαν από το καΐκι, ενώ ο Άγης βάζει όλη του την τέχνη στην αστακομακαρονάδα (Ακτή Οιάνθειας, τηλ.: 22650 41059, από € 15 το άτομο).

7

8

Πηγή:arttravel.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: