Κολοκοτρωνίτσι: Που Βρίσκεται το χωριό από το «Καφέ της Χαράς» και Ποιά η Ιστορία του - Fanpage

Κολοκοτρωνίτσι: Που Βρίσκεται το χωριό από το «Καφέ της Χαράς» και Ποιά η Ιστορία του

Κολοκοτρωνίτσι: Δείτε που βρίσκεται το χωριό από το «Καφέ της Χαράς»

Κολοκοτρωνίτσι: Πρόκειται για το χωριό Καρυά Αργολίδας. Σε απόσταση μόλις μια ώρας από την Αθήνα σε καλεί να το ανακαλύψεις και να νιώσεις Περίανδρος Πόποτας και Φατσέας. Το χωριό έγινε έγινε ευρέως γνωστό μέσα από την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Καφέ της Χαράς» ως Κολοκοτρωνίτσι.

Στέκει στους πρόποδες του Αρτεμισίου, σε υψόμετρο 700 μέτρων και είναι τo μοναδικό χωριό στον ορεινό όγκο του νομού, το οποίο έχει διατηρήσει όλα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά που πλέον σπάνια συναντά κανείς στα χωριά της πατρίδας μας.

Η ιστορία της ζωντανή. Η αμφιθεατρική της θέση κάνει την θέα της ξεχωριστή. Τα μονοπάτια της ξακουστά και οι άνθρωποι πάντα χαμογελαστοί και φιλόξενοι.

Η πέτρινη βρύση στην πλατεία μέρα νύχτα τρέχει κρυστάλλινο της πηγής νερό, ενώ από πάνω, γυμνές οι καρυδιές συνδυάζονται με το φθινοπωρινό, αυτό τον καιρό, τοπίο.

Τα τελευταία χρόνια, καθώς τα παλαιά σπίτια ένα – ένα ανακαινίζονται από ντόπιους, που επιστρέφουν στα πάτρια, και από ξένους που τ’ αγοράζουν, το χωριό αποκτάει όψη σύγχρονου θέρετρου με τα μαγαζιά του και την όμορφη πλατεία στο κέντρο του, που διαμορφώθηκε πρόσφατα με πελεκητές πέτρες.

Ένα χωριό τόσο όμορφο που πολλοί το αποκαλούν και “Αράχωβα της Αργολίδας”.

Η κεντρική εκκλησία του χωριού, ο Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος με ιστορία σχεδόν 800 ετών, κατακλύζεται κάθε χρόνο από κόσμο στο πανηγύρι της στις 29 Αυγούστου.

Στην άκρη του χωριού, υπάρχουν τα ερείπια των παλιών νερόμυλων, που εργάζονταν παλιά οι κάτοικοι της περιοχής. Κάποτε δούλευαν μέρα – νύχτα με τα νερά, που έφταναν ως εκεί από τις φυσικές πηγές του Αρτεμισίου και εξυπηρετούσαν ολόκληρη την περιοχή. Οι εγκαταλελειμμένες μυλόπετρες μέσα στα χαλάσματα μαρτυρούν ακόμα τα παλιά μεγαλεία τους.

 

 

View this post on Instagram

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη vagelis_aleksakis (@vagelis_aleksakis)

 

Κατηφορίζοντας προς τη Νεστάνη θα βρεις αριστερά πάνω στο δρόμο το «Μπρακατσάκι», ονομαστή πηγή που τρέχει από ένα σωλήνα κρυστάλλινο νερό πλούσιο σε θειάφι όλο το χρόνο. Εδώ κατέληγαν από παλιά κάτοικοι από τις γύρω περιοχές για να πιουν το ιαματικό αυτό νερό, που γιάτρευε πολλές αρρώστιες. Ακόμα και σήμερα το αναζητούν πολλοί για θεραπεία, όταν εξαντλήσουν τους γιατρούς και τα φάρμακα και γιατρειά δε βρουν. Μόνο που λένε ότι για να κάνει καλό πρέπει κανείς να το πιει επιτόπου και να μην το μεταφέρει στο σπίτι του, γιατί αλλοιώνεται και χάνει τη θεραπευτική του δύναμη.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena (@lenadanop)

 

Η πατρίδα του Γιαννάκου Νταγρέ, πρωτοπαλίκαρου του Κολοκοτρώνη έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Το Καφέ της Χαράς» ως Κολοκοτρωνίτσι.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Η Καρυά Αργολίδας χιονισμένη

 

Αφήστε το σχόλιο σας: