Αριστοτέχνισσα η γιαγιά: Το υλικό που έβαζε στον κιμά για αφράτα και λαχταριστά κεφτεδάκια του ονείρου

Θυμάσαι που πήγαινες στο χωριό του καλοκαίρι και η γιαγιά σου έψηνε στο τηγάνι τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια του κόσμου;
Μην ήσουν πεινασμένη; Μήπως απλά, η απλότητα της γιαγιάς στα υλικά και η μεγάλη της φροντίδα έκανε την συνταγή να τα σπάει;

Και ναι, υπήρχε ένα μυστικό για να πετύχει το κεφτεδάκι να είναι αφράτο! Ψωμί χωρίς κόρα, αν είναι και δύο -τριών ημερών, ακόμα καλύτερα έλεγε η δικιά μου η γιαγιά. Το μουσκεύεις, το στραγγίζεις και τα κεφτεδάκια θα γίνουν πιο αφράτα από ποτέ.

Υλικά

800 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά (20=25% λίπος)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεσαία αυγά
200 γραμμ. ψωμί χωρίς κόρα
4 κ.σ δυόσμο
4 κ.σ μαϊντανό

Related posts

ΒΡΕΘΗΚΕ: ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΝΕΚΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Ο πρώτος που τελειώνει ο Μητσοτάκης από την Κυβέρνηση

Φρέναραν τα αμάξια να την δουν: Η Κατερίνα Καινούργιου στη Βουκουρεστρίου, με κολλητή ολόσωμη φόρμα στον 5ο μήνα εγκυμοσύνης