Λάτρης της γυμναστικής αλλά και της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής είναι η Ελένη Πετρουλάκη.
Η γυμνάστρια πολλές φορές μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους tips για να είμαστε fit αλλά και υγιείς.
Αυτή τη φορά μέσα από μία ανάρτησή της κατέρριψε αυτό που όλοι νομίζαμε, δηλαδή πως οι υδατάνθρακες παχαίνουν. Αντίθετα όπως τόνισε η Ελένη Πετρουλάκη αν κάποιος κάνει μία δίαιτα πτωχή σε υδατάνθρακες, αυτό θα έχει ως συνέπεια να πέσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μετά να αναζητήσουμε ζάχαρη και παχυντικά φαγητά προκειμένου να χορτάσουμε.
Η ανάρτηση της
“Η γλυκόζη που είναι το “ενεργειακό νόμισμα” του οργανισμού, αποτελεί την τροφή του εγκεφάλου. Όταν στο αίμα υπάρχουν χαμηλά επίπεδα γλυκόζης -είτε από έλλειψη τροφής για πάνω από τέσσερις – πέντε ώρες, είτε από δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες- εμφανίζονται μυϊκή αδυναμία, κόπωση, αδυναμία συγκέντρωσης. Παράλληλα πεινάμε πολύ περισσότερο γι΄αυτό συνήθως και οδηγούμαστε σε κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και ιδιαίτερα τροφίμων πλούσιων σε ζάχαρη και λίπος -δηλαδή σε θερμίδες- με αποτέλεσμα την αποθήκευση λίπους” έγραψε χαρακτηριστικά δημοσιεύοντας μία φωτογραφία με ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Η γυμνάστρια ξεκινάει την ημέρα της τρώγοντας ένα σουσαμένιο κουλούρι το οποίο περιέχει σημαντική ποσότητα υδατανθράκων και δίνει ενέργεια. Το σουσάμι άλλωστε έχει αντιοξειδωτική δράση και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.