Μπορεί σε μόλις δυο ημέρες να γιορτάζουμε τα φετινά Χριστούγεννα όμως ακόμη και σήμερα έχεις τον χρόνο να ετοιμάσεις τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα δια χειρός Μυρτώς Αλικάκη!
Η ηθοποιός, η οποία εκτός από επιτυχίες σε θέατρο και τηλεόραση «μαγειρεύει» επιτυχημένα και νόστιμα πιάτα μας έδωσε τη συνταγή της και όπως θα δεις και στις φωτογραφίες το αποτέλεσμα είναι… λαχταριστό!
Η πρωταγωνίστρια της απίθανης παράστασης «Τέλειοι Ξένοι» στο θέατρο Αθηνά, μπήκε ξανά στην κουζίνα της κι έκανε το θαύμα της ετοιμάζοντας το πιο παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό!
Υλικά
2 φλιτζάνια λάδι (400gr)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα
2 κ.γ κανέλα
1/2 κ. γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ. γ. σόδα
800γρ. φαρίνα
Σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια μέλι
3 φλιτζάνια νερό
φλούδα πορτοκαλιού ολόκληρη
Εκτέλεση
Αφού χτυπήσουμε τα υγρά στο μπλέντερ αναμειγνύουμε το αλεύρι για να γίνει μία ζύμη μαλακή. Εάν θέλουμε προσθέτουμε στη ζύμη λίγα καρύδια (1/2 φλιτζάνι) κοπανισμένα.
Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα ζεστά στο κρύο σιρόπι.