Δεν τα «μάσησε» ο Καπουτζίδης: «Το Pride γίνεται για εμάς αλλά θα έπρεπε να γιορτάζεται από όλους»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης, την Παρασκευή 28/6, με αφορμή την παρουσίαση του Europride Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός αναλύσε τους λόγους για τους οποίους, κατά την άποψή του, το Pride θα έπρεπε να γιορτάζεται από όλους μας.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Καπουτζίδης τόνισε πως:

«Βγαίνουν και μιλάνε άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή γνώση. Δεν ξέρουν καν τι είναι Pride και πώς ξεκίνησε. Το 1969 στην Αμερική οι άνθρωποι ζούσαν τότε φοβισμένοι, δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν έξω στην πόλη τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο συγκεκριμένο μπαράκι, που ήταν και το μόνο στο οποίο μπορούσαν να έχουν πρόσβαση. Και εκεί ακόμα τους εκμεταλλεύονταν όμως, γιατί το διαχειριζόταν η μαφία, οπότε η μπύρα κόστιζε πέντε φορές πάνω από ένα κανονικό μπαρ».

«Σε κάποια φάση αυτοί οι άνθρωποι, τον Ιούνιο του 1969, αποφάσισαν να αντιδράσουν σε αυτό και είπαν «όχι, δε θα με συλλάβεις και δε θα με παρενοχλήσεις». Βγήκαν έξω στον δρόμο, ανάγκασαν τους αστυνομικούς να κλειστούν μέσα στο μπαρ και είδαμε για έξι μέρες να είναι αυτοί οι άνθρωποι έξω και να διαδηλώνουν. Έναν χρόνο μετά, τον Ιούνιο του ’70, έγινε το πρώτο Pride. Στην ουσία, είναι μια επανάσταση του ανθρώπου απέναντι σε κάτι που τον καταπιέζει».

«Το Pride θα έπρεπε να είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να γιορτάζεται από όλους μας και στην Ευρώπη γιορτάζεται από όλους. Ήμουν στο Βέλγιο τον προηγούμενο μήνα και υπήρχαν εκδηλώσεις, συναυλίες, στρέιτ, γκέι, non binary, όλοι είναι εκεί. Γλεντάνε και χαίρονται την αγάπη, την αλληλεγγύη και είναι σαν να αναγνωρίζουν τα λάθη του παρελθόντος και να αποφασίζουν να τα διορθώσουν. Το Pride γίνεται για αυτό. Γίνεται για εμάς που περάσαμε μια δύσκολη φάση. Δε νομίζω ότι ένας στρέιτ μπορεί να καταλάβει τι περνάει ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο στην παιδική του ηλικία, στην εφηβεία και στο σχολείο», συμπλήρωσε, με σαφήνεια, ο Γιώργος Καπουτζίδης στη νέα του συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση.

Σε όλους έχει μείνει αξέχαστη η τηλεοπτική σειρά, Παρά Πέντε. Η σειρά κάνει πάταγο μέχρι και σήμερα που παίζεται σ’ επανάληψη και οι χαρακτήρες της σειράς άφησαν εποχή.

Η Πετρούλα Χρήστου είχε κάνει τα πρώτα της βήματα στο θέατρο, στο πλευρό του Λάκη Λαζόπουλου αλλά έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τον ρόλο της “Άννας” στο “Παρά Πεντε” όπου υποδυόταν την “κόρη της Ζουμπουλίας”.

Ούτε ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν θα την αναγνώριζε

Σήμερα, η ηθοποιός έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή της. Αφού εργάστηκε στην Αθήνα, αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά της στο εξωτερικό και έτσι, από το 2015 ζει μόνιμα στο Λονδίνο.

Παρ’ όλο που δεν έχουν περάσει και τόσα πολλά χρόνια από τη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία του Γιώργου Καπουτζίδη, η ηθοποιός έχει αλλάξει τόσο πολύ που δεν θα την αναγνώριζε ούτε ο ίδιος.

Που βρίσκεται και τι κάνει σήμερα η Πετρούλα Χρήστου – Ούτε ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν θα την αναγνώριζε
“Επέλεξα να φύγω στο εξωτερικό γιατί ήθελα μία αλλαγή στη ζωή μου. Το Λονδίνο, γνωστό για την πολυπολιτισμικότητά του, αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για καλλιτέχνες.

Στόχος μου είναι να εξελιχθώ. Βελτιώνω τις γνώσεις μου στις ξένες γλώσσες, μαθαίνω καινούργια πράγματα, γνωρίζω κόσμο από παντού. Φέτος έχω βάλει στόχο να ασχοληθώ σοβαρά με μαθήματα υποκριτικής. Σεμινάρια για το θέατρο, για τον κινηματογράφο, για την υποκριτική μπροστά στην κάμερα. Υπάρχουν ένα σωρό καινούργια πράγματα να μάθω! Και μέθοδοι υποκριτικής που θέλω να δουλέψω για να βελτιωθώ ως ηθοποιός”, λέει η ίδια στην Espresso.

Εκτός, όμως,από την υποκριτική, η Πετρούλα ασχολείται και με την συγγραφή, ενώ έχει αλλάξει και τρόπο ζωής, καθώς γυμνάζεται τακτικότερα και σταμάτησε να τρώει κρέας.

Related posts

Δεν άντεξε: Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν για τις Πανελλήνιες του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Φορούσε περούκα, την έβαφαν 2 ώρες: Όλα στη φόρα για την Κέιτ Μίντλετον, το δράμα πίσω από το χαμόγελό της

“Αυτός ο άντρας την έκανε δυστυχισμένη” Δύσκολες ώρες για τη Ναταλία Γερμανού, δυστυχώς έγινε γνωστό