Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς και ταλαντούχους κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ο θάνατός του προκάλεσε βαθιά θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό.
Η Ιδιαίτερη Επιθυμία του
Παρά την απώλειά του, ο Ηλιόπουλος άφησε πίσω του μια ιδιαίτερη επιθυμία που αποκαλύπτει την αίσθηση του χιούμορ και την αγάπη του για το γυναικείο φύλο. Ζήτησε να τοποθετηθεί στον τάφο του μια επιγραφή που να γράφει: «Με συγχωρείτε κυρίες μου που δεν μπορώ να σηκωθώ».
Αγάπη για το Γυναικείο Φύλο
Η επιγραφή αυτή δεν είναι μόνο δείγμα του χιούμορ του, αλλά και μια ένδειξη της εκτίμησης και της αγάπης που έτρεφε για τις γυναίκες. Η φράση αυτή, που συνδυάζει τη σεμνότητα με το πνεύμα του, παραμένει μια αξέχαστη υπενθύμιση της προσωπικότητας του σπουδαίου αυτού ηθοποιού
Η Χίλντα Ηλιοπούλου σε παλαιότερη συνέντευξή της στην Espresso εξομολογήθηκε ποιες ήταν οι τελευταίες του κουβέντες.
«Ήταν πολύ ευγενής και πολύ διακριτικός. Λυπόταν πάρα πολύ όταν έπρεπε να τον φροντίσω εγώ λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει. Στην τελευταία του εμφάνιση, καθώς έπαιζε, έπεσε πάνω στη σκηνή του θεάτρου και έσπασε τη λεκάνη του. Για εκείνον που ήταν υπερκινητικός ήταν ό,τι χειρότερο. Έπειτα από αυτό έζησε άλλα τέσσερα χρόνια, ωστόσο δεν είχε καθόλου όρεξη για τίποτα. Δεν ήθελε να ζει!», είχε αναφέρει η Χίλντα Ηλιοπούλου για τον πατέρα της και συμπλήρωσε:
«Με είχε πάρει η νοσοκόμα από την κεντρική κλινική και μου είχε πει: «Ξέρετε, ο πατέρας σας θέλει να σας δει». Τη ρώτησα εγώ τι ήθελε να του πάω και μου λέει: «Τίποτα, τίποτα. Εσάς θέλει να δει». Επειδή όμως εγώ τον ήξερα καλά, του αγόρασα ένα κουτί τσιγάρα. Μόλις τα είδε, τρελάθηκε. Τα ήθελε σαν τρελός. Δεν μπορούσα όμως να του τα δώσω γιατί ήταν στην Εντατική. Και το επόμενο περιστατικό που θυμάμαι προτού πεθάνει ήταν που με αγκάλιασε μέσα στην Εντατική και μου είπε στο αυτί: «Πήρε κανείς τηλέφωνο;» Ήθελε να παίξει ακόμα σε αυτή την κατάσταση που ήταν».