Δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Κιμούλη, μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα πριν λίγο

Το όνομα του γνωστού ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη εμφανίστηκε και πάλι στις λίστες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αυτή τη φορά για 6 ακίνητα, μετά από τον πλειστηριασμό του Μαΐου που αφορούσε ένα σπίτι στη Βούλα.

Ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος το 2021 κατηγορήθηκε από επτά ηθοποιούς για λεκτική και σωματική κακοποίηση, υπόθεση που συνδέθηκε με το κίνημα #MeToo κατά της γυναικείας κακοποίησης, καταθέτοντας μάλιστα πρόσφατα και ο ίδιος μήνυση, φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα τον οδήγησαν πριν από λίγους μήνες στην πλατφόρμα e-auction για 17 διαφορετικά ακίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γνωστός «θεατράνθρωπος» είχε προηγουμένως βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη κατόπιν πρόσκλησης του Δημοσίου για χρέη και παραβάσεις του νόμου περί επιταγών.

Το 2013, ο ηθοποιός συνελήφθη για παραβίαση του νόμου περί επιταγών, μετά την ολοκλήρωση της παράστασης στην οποία πρωταγωνιστούσε. Χρωστούσε 200.000 ευρώ στο Δημόσιο, με το ένταλμα να έχει εκδοθεί από την 1η Φεβρουαρίου και ο ίδιος δεν είχε προβεί σε ενέργειες διακανονισμού.

Το 2017, ο ηθοποιός αντιμετώπισε ξανά δικαστικό ένταλμα για χρέη ύψους 250.000 ευρώ, αφού φέρεται να έχασε τη σχετική προθεσμία ρύθμισης της αποπληρωμής. Αυτό τον οδήγησε στο δικαστήριο, όπου του επιβλήθηκε ποινή σε δεύτερο βαθμό και χωρίς αναστολή λόγω προηγούμενης καταδίκης. Ωστόσο, η ποινή μετατράπηκε σε 25 ευρώ την ημέρα, επιτρέποντας στον Γιώργο Κιμούλη να πληρώσει το ποσό των 25.000 ευρώ και να αποφύγει τη φυλάκιση.

Το 2001, ο ίδιος ίδρυσε μια εταιρεία που διαχειριζόταν μισθωμένο ακίνητο λειτουργώντας ως σχολή, με τη μητέρα του να αναλαμβάνει την επίβλεψη των επιχειρηματικών του κινήσεων.

Τα οικονομικά προβλήματα και οι επιχειρηματικές του δυσκολίες ξεκίνησαν το 2009, με τον θάνατο της μητέρας του. Τα capital controls έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στα οικονομικά του, οδηγώντας την εταιρεία του σε πτώχευση και πολλά από τα ακίνητά του στο κατώφλι των πλειστηριασμών.

Το 2022, με απόφαση του Εφετείου, η εταιρεία του Γιώργου Κιμούλη τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης, με αποτέλεσμα όλα τα περιουσιακά στοιχεία του, που είχε κληρονομήσει από τη μητέρα του, να βρεθούν στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Από τα 17 ακίνητα που είχαν αναρτηθεί για πλειστηριασμό στο παρελθόν, αυτή τη στιγμή παραμένουν ενεργά τα 6 στο όνομά του. Στις 10 Μαΐου 2024, διενεργήθηκε άγονος πλειστηριασμός ενός ακινήτου του ηθοποιού στη Βούλα, με αρχική τιμή 148.500 ευρώ, το οποίο είχε κληρονομήσει από τη μητέρα του, Μαρία Βραχνού-Κιμούλη.

Σήμερα, ο ηθοποιός εξακολουθεί να είναι εν μέσω δικαστικών περιπετειών, έχοντας κατηγορηθεί από τη Ζέτα Δούκα για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της θεατρικής τους συνεργασίας. Ως απάντηση, ο Γιώργος Κιμούλης έχει καταθέσει μηνύσεις για ψευδορκία κατά της καταγγέλλουσας και άλλων ηθοποιών, με την υπόθεση να παραμένει εκκρεμής. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2022, διεγράφη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών λόγω των καταγγελιών, ενώ ο ίδιος αντέδρασε με μήνυση κατά του Σωματείου.

Τα ακίνητα που βγαίνου στο «σφυρί»

Ο λόγος γίνεται για ακίνητα περιορισμένης αξίας, με τις τιμές πρώτης προσφοράς να ξεκινάν από τα 1.000 ευρώ και να καταλήγουν στα 46.500,00 ευρώ. Συγκεκριμένα στη λίστα «Κιμούλη» περιλαμβάνεται ένα οικόπεδο στην περιοχή Ζαγορά – Μουρεσίου το οποίο έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 27 Νοεμβρίου του 2024 με τιμή εκκίνησης τα 46.500,00 ευρώ.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο κείμενο στην κτηματική περιφέρεια του χωριού Μούρεσι Πηλίου, στη θέση «ΠΑΝΑΓΙΑ» συνολικού εμβαδού 1.041,40τμ. και επισπεύδουσα σύνδικο της πτώχευσης. Το εν λόγω ακίνητο είναι προσόψεως, ακανόνιστου σχήματος, με έντονη κλίση στο εσωτερικό του, άρτιο και οικοδομήσιμο.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ακίνητα της λίστας, αναφερόμαστε σε πέντε διαφορετικές ιδιοκτησίες που προστέθηκαν πρόσφατα στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και προγραμματίζονται να δημοπρατηθούν τον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, αυτές οι πέντε κάθετες ιδιοκτησίες αποτελούν τμήματα κληροτεμαχίου που ανήκουν στην πτωχευτική περιουσία του κ. Γεωργίου Κιμούλη και βρίσκονται στη θέση «ΜΕΤΟΧΙ» πρώην της Κοινότητας Σκάλας Ωρωπού, στη Δημοτική Ενότητα Ωρωπίων του Δήμου Ωρωπού, σε απόσταση άνω των 800 μέτρων από τη θάλασσα. Τα συγκεκριμένα τμήματα αγροτεμαχίου προέρχονται από ένα ενιαίο αγροτεμάχιο με αρχική έκταση 30.410 τ.μ.

Σύμφωνα με την εμβαδομέτρηση που πραγματοποιήθηκε μετά τη διαπλάτυνση της διερχόμενης Επαρχιακής οδού Αθηνών – Σκάλας Ωρωπού, η έκτασή του υπολογίστηκε στα 28.843,20 τ.μ.

Σε αυτό συστήθηκαν οι παρακάτω αυτοτελείς και ανεξάρτητες κάθετες ιδιοκτησίες (τμήματα κληροτεμαχίου) μεταξύ των οποίων είναι και οι παρακάτω:

  1. Αυτοτελής και ανεξάρτητη (κάθετη) ιδιοκτησία – του άνω κληροτεμαχίου, επιφανείας 300,30τμ.
  2. Αυτοτελής και ανεξάρτητη (κάθετη) ιδιοκτησία επιφανείας 301,00τμ
  3. Αυτοτελής και ανεξάρτητη (κάθετη) ιδιοκτησία – επιφανείας 300,00τμ
  4. Αυτοτελής και ανεξάρτητη (κάθετη) ιδιοκτησία – επιφανείας 300,00τμ
  5. Αυτοτελής και ανεξάρτητη (κάθετη) ιδιοκτησία – επιφανείας 301,00τμ

Στην κατασχετήρια έκθεση σημειώνεται ότι κάθε ενδιαφερόμενος πλειοδότης δύναται να πλειοδοτήσει στις 14 Νοεμβρίου του 2024 χωριστά για μία ή περισσότερες ή όλες εκ των εκπλειστηριαζόμενων αυτοτελών, ανεξαρτήτων, καθέτων ιδιοκτησιών, ενώ ως τιμή πρώτης προσφοράς για την εκποίηση κάθε μίας ιδιοκτησίας χωριστά, ορίζεται το ποσό των 1.100,00 ευρώ.

«Είναι της μητέρας μου»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιώργου Κιμούλη, ο γνωστός ηθοποιός και θεατρικός παραγωγός αντιμετώπισε δυσκολίες με την εταιρεία που είχε φτιάξει και έπειτα από τον κορονοϊό, το 2022 η εταιρεία του πτώχευσε.

Μιλώντας στις κάμερες, ο Γιώργος Κιμούλης ανέφερε: «Τα ακίνητα είναι περιουσία της μητέρας μου. Είναι κληρονομιά που δεν έχω αποποιηθεί».

Related posts

Έφη Παπαθεοδώρου: «Ο θάνατος δεν με νοιάζει, όταν έρθει η ώρα μου, θα φύγω»

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη: Η Μαριγκόνα «θαμπώνει» για άλλη μία φορά το ΣΕΦ (photo)

Νίκος Κουρής – Έλενα Τοπαλίδου: Απέτυχε η επανασύνδεση – Στα δικαστήρια για το διαζύγιο!