«Έσπασε» ο Κουτσόπουλος μόλις είδε ποιος σεφ μπήκε: «Του είχα πει: Θα κοιμάμαι στο πάρκινγκ μέχρι να με πάρετε»

Μια συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών, των παικτών και των υπόλοιπων κριτών του MasterChef. Στον χθεσινό τελικό του διαγωνισμού μαγειρικής, καλεσμένος ήταν ο διεθνούς φήμης Chef, Andoni Luis Aduriz, με τον οποίο ο Λεωνίδα Κουτσόπουλος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, κάτι το οποίο επανέφερε στην μνήμη του και τα μάτια του βούρκωσαν.

«Εγώ, παιδιά, έτσι αγκαλιάζομαι με τον σεφ γιατί το 2008, παλιά, είχα πάρει το αυτοκίνητο από δω και είχα στείλει ένα μέιλ στο εστιατόριο του σεφ. «Θα κοιμάμαι στο πάρκινγκ μέχρι να με πάρετε» έγραφε το μέιλ. Πήγα και είχα την τύχη να βρεθώ δίπλα στον σεφ για όσο καιρό» εξομολογήθηκε αρχικά, με μάτια βουρκωμένα, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος απευθυνόμενος τόσο στους δυο φιναλίστ όσο και σε όλους τους υπόλοιπους πρώην παίκτες του φετινού MasterChef.

«Συζητάμε για έναν από τους τιτανομεγιστοτεράστιους, όχι μόνο στο επάγγελμα. Εγώ, επειδή το έχω βιώσει και προσωπικά, οφείλω να το μοιραστώ. Και σαν άνθρωπος. Όσοι είχαν και είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε και την τιμή να υπάρξουμε έστω και για λίγο δίπλα του, το πόσα πήρα φεύγοντας… ήταν τα πολλαπλάσια».

«Για πολλά πράγματα, όχι για τις συνταγές. Οι συνταγές υπάρχουν και στα βιβλία. Άλλα είναι αυτά που καταλαβαίνεις και στην πορεία ότι είναι τα πιο σημαντικά» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος για να συστήσει αμέσως μετά τους δυο φιναλίστ του MasterChef, Χριστίνα και Λευτέρη στον σεφ Andoni Luis Aduriz.

Ο μεγάλος τελικός του MasterChef ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και νικητής αναδείχθηκε ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος κερδίζει το τρόπαιο και το έπαθλο των 100.000 ευρώ.

Ποιος είναι ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος

Ο Λευτέρης είναι 29 χρονών και έχει εμπειρία σε διάφορες κουζίνες, έχοντας δουλέψει από εστιατόρια στο Λονδίνο μέχρι και σε σουβλατζίδικο.

Αποφοιτώντας από το Λύκειο, αποφάσισε να σπουδάσει μηχανικός αεροσκαφών, μια επιλογή που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ανταποκρινόταν στα πραγματικά του ενδιαφέροντα. Με επιρροές από το θείο του, που είναι μάγειρας, και τη μητέρα του, που είναι ζαχαροπλάστης, η μαγειρική τον κέντρισε κι αποφάσισε να αλλάξει καριέρα για να ακολουθήσει το νέο του πάθος.

Ο Λευτέρης παρακολούθησε σπουδές σε ιδιωτική σχολή και στη συνέχεια πραγματοποίησε την πρακτική του εκπαίδευση στο εστιατόριο του καζίνο Mont Parnes, το οποίο σηματοδότησε την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία. Ακολούθησε μια σειρά θέσεων σε εστιατόρια της Αθήνας, όπως το Politia Club, όπου υπηρέτησε ως executive chef, επιμελούμενος μενού. Κατόπιν, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, εξασφαλίζοντας τη θέση του Β’ μάγειρα στο πολύ απαιτητικό εστιατόριο Berner’s Tavern (3 AA Rosette) στο Λονδίνο, υπό την συμβουλή του διεθνούς φήμης σεφ Jason Atherton. Κατά τη διαμονή του στο Λονδίνο για τρία χρόνια, απέκτησε πολύτιμη εμπειρία σε διάφορα εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένων του White City Soho House ως Α’ μάγειρας και του Sabor (1 Michelin) ως Sous Chef. Η περίοδος του στο Λονδίνο αποτέλεσε σημαντική εμπειρία ζωής, ενισχύοντας τις μαγειρικές του δεξιότητες και παρέχοντας σημαντικά μαθήματα, όπως η διαχείριση της πίεσης μέσα στην κουζίνα.

Από την επιστροφή του στην Ελλάδα, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε εστιατόρια της Αθήνας και των ελληνικών νησιών. Στη Σαντορίνη, εργάστηκε ως Sous Chef στο Petra Restaurant Canaves Oia, ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια του νησιού και ως Executive Chef στο Kaliya Restaurant στα Φηρά. Επιπλέον, ανέλαβε το ρόλο του consulting chef στο Alisachni στη Σαντορίνη, στο 40 Tales Fox της Σύρου και του Head Chef στο “Μανη Μανη” στην Αθήνα.

Μετά το μαγειρικό του ταξίδι στο Μεξικό και στο Λας Βέγκας, όπου ήρθε σε επαφή με μία πρωτότυπη μαγειρική παράδοση, αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο MasterChef 2024 διεκδικώντας το πρώτο βραβείο που συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα του επιτρέψει να πραγματοποιήσει το όνειρο του να ανοίξει ένα δικό του εστιατόριο σε συνεργασία με τον αδερφό του, Παναγιώτη, που ακολουθεί τα μαγειρικά του βήματα.

Για τον Λευτέρη, η μαγειρική αποτελεί ένα συνονθύλευμα αναμνήσεων και συναισθημάτων, το οποίο αγαπά να αποτυπώνει στα πιάτα του. Καταλαβαίνει πως μέσω της μαγειρικής μπορεί να μεταδώσει σημαντικές εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ μέσα από τα πιάτα του έχει προσφέρει στους πελάτες του συγκινητικές στιγμές.

Related posts

Ρένος Χαραλαμπίδης – Αυτό είναι το πατρικό του σπίτι: «Το έφτιαξαν οι γονείς μου, ενώ ήταν στο Σπήλαιο»

Είναι πασίγνωστος Έλληνας – Η φωτογραφία του από τη παιδική του ηλικία που κάνει θραύση

Αντώνης Καφετζόπουλος: «Οι γιοι μου είναι αχαΐρευτοι εργένηδες, αν είχα κορίτσια θα είχα γίνει ήδη πάππους»