Μεγάλη προσοχή: Αγαπημένο φαγητό των παιδιών προκαλεί καρκίνο

Οι αρχές Υγείας έχουν εκδώσει προειδοποίηση για κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από πατατάκια και άλλα τηγανητά τρόφιμα εν μέσω αποκαλύψεων ότι περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες που βρίσκονται επίσης και στον καπνό του τσιγάρου.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων δημοσίευσε μια μελέτη που επιβεβαιώνει ότι το ακρυλαμίδιο (AA) – που σχηματίζεται όταν τα τρόφιμα μαγειρεύονται σε υψηλή θερμοκρασία – ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου.
Οπως αναφέρει σε σχετική έκθεση: «το ΑΑ εντοπίζεται σε πολλά ψημένα ή τηγανισμένα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως οι τηγανητές πατάτες, τα πατατάκια, το ψωμί, τα μπισκότα και ο καφές. Το ΑΑ είναι επίσης γνωστό ότι βρίσκεται και στον καπνό των τσιγάρων.»

Η υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων της Βρετανίας συμβουλεύει ήδη οικογένειες να προσέχουν τι τρόφιμα βάζουν στο σπίτι τους και οι γονείς να θέσουν ένα όριο στον αριθμό των φορών που επιτρέπουν στα παιδιά να τρώνε πατατάκια κάθε εβδομάδα.

Δεδομένου ότι το ακρυλαμίδιο είναι παρόν σε ένα ευρύ φάσμα καθημερινών τροφίμων, αυτή η ανησυχία για την υγεία ισχύει για όλους τους καταναλωτές, αλλά τα παιδιά είναι οι πιο εκτεθειμένες ηλικιακές ομάδες με βάση το σωματικό τους βάρος.

Πηγή: daddy-cool.gr

Related posts

Η πιο πλούσια Ελληνίδα: Περιουσία 6.500.000.000, τρώει… λάχανο και την Καρντάσιαν – Είναι γιατρός κι έχει 145 πλοία

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία