Η κατανάλωση ψαριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει το στρες της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που δεν παραλείπουν το ψάρι από τη διατροφή τους αγχώνονται λιγότερο για τον τοκετό σε σχέση με τις υπόλοιπες, γεγονός που τις βοηθά να γεννήσουν ευκολότερα.
Η νέα μελέτη τονίζει ότι η έλλειψη ψαριών από τη διατροφή εντείνει τον κίνδυνο αύξησης του στρες σε ανησυχητικά επίπεδα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό και στην πρόκληση μειωμένου σωματικού βάρους στο βρέφος.
Στη μελέτη συμμετείχαν 9.500 γυναίκες, από τις οποίες αρκετές κατά την εγκυμοσύνη τους δεν είχαν καταναλώσει καθόλου ψάρια και θαλασσινά. Όπως προέκυψε, οι γυναίκες αυτές διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν αυξημένα επίπεδα στρες σε ποσοστό 53%.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η διατροφή των εγκύων δεν πρέπει να είναι χορτοφαγική, αλλά να περιλαμβάνει οπωσδήποτε ψάρια και κρέας, επειδή κατά τη διάρκεια της κύησης οι διατροφικές ανάγκες τους είναι αυξημένες. Συγκεκριμένα, δύο μερίδες λευκών ψαριών και μία λιπαρών ψαριών την εβδομάδα είναι αρκετές για να ρίξουν το άγχος στα επιθυμητά επίπεδα.