9 Σπουδαίοι λόγοι που τα Παιδιά στη Γαλλία ΔΕΝ είναι Άτακτα και ΔΕΝ Γκρινιάζουν. Δώστε Προσοχή στον 7ο!

Πολλοί άνθρωποι, παρατηρούν ότι τα παιδιά στη Γαλλία συμπεριφέρονται καλά, είναι έξυπνα και ενεργά. Σπάνια γίνονται άτακτα και γκρινιάζουν. Τρώνε ό, τι τους σερβίρουν και χαιρετούν ευγενικά τους γείτονες.

Δείτε παρακάτω το «μυστικό συστατικό» που δίνουν οι Γαλλίδες στα παιδιά τους και έχουν τόσο σωστή διαπαιδαγώγηση.

Ο πρώτο χρόνος του μωρού

Οι νεαρές μητέρες στη Γαλλία, επιστρέφουν στην δουλεία τους σε λιγότερο από 10 εβδομάδες μετά τον τοκετό. Αν παραμείνουν στο σπίτι για περισσότερο, μπορεί να τους στοιχίσει οικονομικά. Σύμφωνα με το νόμο, μια μητέρα μπορεί να φροντίσει το παιδί της για περισσότερο από 10 εβδομάδες και να έχει μια ασφαλή απασχόληση. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να παραιτηθεί από το μισθό της υπέρ του κοινωνικού επιδόματος. Μετά το τέλος της άδειας μητρότητας, το παιδί μεταφέρεται σε παιδικό σταθμό. Από νεαρή ηλικία, το παιδί περιβάλλεται από νέους ανθρώπους, που το βοηθούν να προσαρμοστεί πιο γρήγορα και να γίνει πιο ανεξάρτητο στη ζωή του.

Τα παιδιά στη Γαλλία κοιμούνται στα δικά τους κρεβάτια

Τα παιδιά διδάσκονται να κοιμούνται στα κρεβάτια τους, ακόμη και σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια. Εάν ένα παιδί ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και αρχίσει να κλαίει, η μητέρα συνήθως περιμένει για λίγα δευτερόλεπτα για να βεβαιωθεί ότι η παρουσία της είναι πραγματικά απαραίτητη. Νύχτα μετά τη νύχτα, το παιδί συνηθίζει να κοιμάται μόνο του.

Ελευθερία κίνησης

Οι Γάλλοι γονείς δίνουν στα παιδιά τους τόση ελευθερία, όση μπορεί να διαχειριστεί. Είναι πολύ σπάνιο να δεις κάποιο γονέα να διασκεδάζει στην παιδική χαρά μαζί με το παιδί του. Μια καλή συμβουλή για τους γονείς, είναι να ορίσετε όρια ανάμεσα στις αθώες φάρσες και την πραγματικά κακή συμπεριφορά. Μόνο η κακή συμπεριφορά πρέπει να τιμωρείται, ώστε το παιδί να κατανοεί τη διαφορά.

Οι παππούδες δεν κρατάνε τα παιδιά

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες, διαδραματίζουν υποστηρικτικό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών. Οικογενειακές συγκεντρώσεις συμβαίνουν συνήθως τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες.

Δεν υπάρχει ειδικό φαγητό για το παιδί

Το φαγητό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της ζωής των Γάλλων και ένα μεσημεριανό διάλειμμα μπορεί να διαρκέσει για 2 ώρες. Οι Γάλλοι έχουν την πεποίθηση ότι είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρώνονται όλοι μαζί για ένα γεύμα, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Τα παιδιά και οι ενήλικες τρώνε το ίδιο φαγητό και δεν υπάρχει η έννοια «παιδικό φαγητό» στη Γαλλία. Οι γονείς δεν κάνουν τα παιδιά τους να τρώνε ό, τι δεν τους αρέσει, αλλά τουλάχιστον επιμένουν να δοκιμάσουν το φαγητό.

Οι καλοί τρόποι σημαίνουν πολλά

Τα παιδιά, χαιρετούν τους καλεσμένους και τους γείτονές τους, παραμένουν ήρεμα στις γραμμές και παραχωρούν το κάθισμά τους σε ένα μεγαλύτερο άτομο στο λεωφορείο. Από πολύ νεαρή ηλικία, μαθαίνουν 4 σημαντικές ευγενικές φράσεις: «ευχαριστώ», «καλημέρα», «παρακαλώ» και «αντίο».

Τεχνική εκπαίδευσης στο σπίτι

Είναι πολύ συνηθισμένο, πολλά παιδιά να εξακολουθούν να μην μπορούν να διαβάσουν στην ηλικία των 5 ετών και οι γονείς είναι ψύχραιμοι γι’ αυτό. Η παιδική ηλικία είναι ο τέλειος χρόνος για να εξερευνούν τον κόσμο και να μαθαίνουν πώς να είναι ευγενικά και υπεύθυνα. Από τη στιγμή που γίνονται 6 χρονών, μαθαίνουν να διαβάζουν και να μετράνε.

Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στην οικογένεια

Η Κυριακή είναι η καλύτερη μέρα για να πάνε για πικνίκ στο πάρκο, να κάνουν μπάρμπεκιου, ή να κάνουν βόλτα με το ποδήλατο. Οι Γάλλοι τηρούν πάντα τις δραστηριότητες της Κυριακής και προετοιμάζονται εκ των προτέρων.

Τα παιδιά παίρνουν χαρτζιλίκι

Όταν πηγαίνουν για ψώνια, τα παιδιά συνήθως παραμένουν ήρεμα και δεν κάνουν μεγάλη φασαρία. Αρχίζουν να παίρνουν χαρτζιλίκι από την ηλικία των 7 ετών και τους επιτρέπεται να τα ξοδεύουν όπως θέλουν. Το μηνιαίο χαρτζιλίκι, συνήθως ισούται με την ηλικία του παιδιού.

Credit: BrightSide

Related posts

Η πιο πλούσια Ελληνίδα: Περιουσία 6.500.000.000, τρώει… λάχανο και την Καρντάσιαν – Είναι γιατρός κι έχει 145 πλοία

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία