Δείτε τι αισθάνεται το έμβρυο όταν κλαίτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο έμβρυο όταν τρώμε ή όταν πίνουμε – τι συμβαίνει όμως με τα συναισθήματα;

Μια έρευνα αποδεικνύει οτι από τον 6ο μήνα το έμβρυο επηρεάζεται από τα συναισθήματα σας. Και αυτό δεν είναι προσωρινό. Η ψυχική σας υγεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει τις συνήθειες και τη στάση του εμβρύου για τη ζωή.
Και πώς το κλάμα σας επηρεάσει το μωρό σας; Μερικές από αυτές τις κατηγορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε το πώς τα συναισθήματά σας αλλάζουν τη ζωή του μωρού σας – για πάντα.

Αγχωμένες μητέρες

Κάθε μητέρα έρχεται αντιμέτωπη με λίγο άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της σχετικά κυρίως με το αν το μωρό της θα είναι υγιές. Αυτό το άγχος θεωρείται φυσιολογικό και δεν πρόκειται να επηρεάσει το έμβρυο. Κρίσεις άγχους όμως, κατάθλιψη και έντονο στρες, μπορούν!

Οι μαμάδες που έχουν άγχος κατά την εγκυμοσύνη είναι πιο πιθανό να γεννήσουν αγχωμένα παιδιά που εμφανίζουν συχνά κολικούς.

Το υπερβολικό άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εκκρίνει την ορμόνη του στρες, που μπορεί και διαπερνά τον πλακούντα. Έτσι, αν αγχώνεστε συχνά, αυτή η ορμόνη «περνά» και στο παιδί και οι πιθανότητες να εμφανίσει χρόνιο άγχος είναι αυξημένες.

Μητέρες με κατάθλιψη

Το να έχετε κατάθλιψη όντας έγκυος είναι τόσο συχνό όσο και η επιλόχειος κατάθλιψη – συγκεκριμένα , το 10% των εγκύων μπορούν να εφανίσουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Τα μωρά που γεννιούνται από μαμάδες που πάσχουν από κατάθλιψη έχουν 1,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κι εκείνα κατάθλιψη μετά τα 18, ενώ παρουσιάζουν προβλήματα στη συμπεριφορά, όπως η επιθετικότητα.

Η κατάθλιψη επίσης μπορεί να επηρεάσει και την ανάπτυξη του παιδιού. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, οι αλλαγές στη διάθεση είναι αυτές που επηρεάζουν περισσότερο την ανάπτυξη του παιδιού. Για παράδειγμα:

Αν η μητέρα είχε κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συνέχισε να έχει κατάθλιψη και μετά τον τοκετό, τότε το μωρό θα αναπτυχθεί κανονικά.
Αν η μητέρα ήταν ψυχικά υγιής τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά, το μωρό και πάλι θα αναπτυχθεί κανονικά.
Αν όμως, η μητέρα είχε κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό το ξεπερνούσε, ή το αντίστροφο, τότε το μωρό μπορεί να εμφανίσει καθυστέρηση στην ανάπτυξη του.
Μητέρες που δεν ήθελαν να μείνουν έγκυες

Η δυσαρέσκεια σε αυτό το μικρό ανθρώπινο πλάσμα που μεγαλώνει μέσα σας, θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Μελέτες δείχνουν οτι υπάρχουν μητέρες που δεν αισθάνθηκαν καμία σύνδεση με το μωρό τους, ενώ τα παιδιά γεννήθηκαν με συναισθηματικά προβλήματα.

Μητέρες που είχαν «κακές» μέρες

Όλοι έχουμε κάποιες «κακές» μέρες που «μας παίρνουν από κάτω». Γι’ αυτές, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί δεν πρόκειται να επηρεάσουν αρνητικά το μωρό σας.

Τι να κάνετε

Πάρτε όση βοήθεια χρειάζεστε ώστε να είστε χαρούμενη! Προφανώς δεν είναι δυνατό να καταπολεμήσετε όλο το στρες και το άγχος που έχετε – μιλήστε όμως με τον γιατρό σας για να σας βοηθήσει , ακόμα και με φαρμακευτική βοήθεια.

Πηγή: babyradio.gr

Related posts

Η πιο πλούσια Ελληνίδα: Περιουσία 6.500.000.000, τρώει… λάχανο και την Καρντάσιαν – Είναι γιατρός κι έχει 145 πλοία

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία