Τηγάνισμα: Το μυστικό της μαμάς για να μην πετάγεται λάδι στο τηγάνισμα

Και όμως το γνωρίζουν και αυτό οι μαμάδες. Οι μαμάδες γνωρίζουν τα πάντα και εμείς αυτό το…γνωρίζουμε από πρώτο χέρι.

Το μυστικό της μαμάς για τηγάνισμα

Κάπως έτσι, λοιπόν, έμαθαν και γνωρίζουν τι μπορουμε να κάνουν για να μην πετάγεται στα ρούχα και τα χέρια μας το καυτό λάδι την ώρα του τηγανίσματος.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο αλάτι.

Το κόλπο με το αλάτι

Πριν ρίξετε τις πατάτες στο τηγάνι πασπαλίστε τον πάτο του με λίγο αλάτι.

Αφού κάψει το λάδι και πριν ρίξετε μέσα σε αυτό τις πατάτες, τους κεφτέδες ή ό,τι άλλο έχετε σκοπό να τηγανίσετε, ρίξτε λίγο αλάτι σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Αυτό ήταν! Δεν θα πιτσιλιστείτε ποτέ ξανά και δεν θα κάνετε και χάλια την κουζίνα σας με ένα και μόνο τηγάνισμα!

Με λίγο αλάτι μπορεί να καθαρίσει τέλεια το τηγάνι αμέσως μετά το τηγάνισμα.

Άλλο ένα tip: Για να καθαρίσει τέλεια το τηγάνι σας αμέσως μετά το τηγάνισμα δεν έχετε παρά να χύσετε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (αφού πρώτα κρυώσει) και να αλατίσετε και πάλι την επιφάνεια του τηγανιού αφού πρώτα το βρέξετε. Το αλάτι βοηθάει πολύ και στο καθάρισμα. Αφού το αφήσετε για 10 λεπτά, πάρτε το σφουγγάρι και περάστε το. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Related posts

Η πιο πλούσια Ελληνίδα: Περιουσία 6.500.000.000, τρώει… λάχανο και την Καρντάσιαν – Είναι γιατρός κι έχει 145 πλοία

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία