Το άγχος της καθημερινότητας και το απαιτητικό ωράριο εργασίας αποτελούν συχνά «εχθρούς» της δίαιτας. Με ποιο τρόπο λοιπόν, μπορεί κανείς να βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειες στο χώρο εργασίας, ώστε αυτές να «συμβαδίζουν» με ένα ισορροπημένο πρότυπο διατροφής;
1. Μην παραλείπετε το πρωινό γεύμα: Η κατανάλωση ενός ισορροπημένου πρωινού θα σας βοηθήσει να ελέγξετε καλύτερα το αίσθημα πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην αύξηση της συγκέντρωσης και τη βελτίωση της απόδοσής σας στη δουλειά.
2. Επιλέξτε υγιεινά ενδιάμεσα σνακ: Φροντίστε να έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ, για το δεκατιανό και απογευματινό σας, ώστε να αποφύγετε τις «ανθυγιεινές» επιλογές. Τα φρούτα, οι μπάρες δημητριακών, λίγοι ξηροί καρποί, λίγα κριτσίνια ή κράκερ ολικής άλεσης ή ένα γιαούρτι είναι μερικές καλές επιλογές.
3. Προσοχή στους καφέδες: Ο καφές αποτελεί, για τους περισσότερους, αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που το απαραίτητο «τονωτικό» μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη συνολική ενεργειακή πρόσληψη. Η καθημερινή επιλογή καφέ τύπου καπουτσίνο ή λάτε σε μεγάλο ποτήρι, το οποίο παρασκευάζεται με πλήρες γάλα, ενδεχομένως να αποδίδει 200-300 θερμίδες, και αν μάλιστα καταναλώνεται δύο φορές την ημέρα, τότε μπορεί να «ξεφύγουμε» αρκετά.
4. Ετοιμάστε το μεσημεριανό σας γεύμα από το σπίτι: Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα σάντουιτς ή μια αραβική πίτα με τυρί χαμηλών λιπαρών, γαλοπούλα και λαχανικά ή τονοσαλάτα, μια σαλάτα εποχής ή ακόμη και μια μερίδα φαγητού που έχει περισσέψει από το προηγούμενο βράδυ. Εάν πάλι δε βρείτε το χρόνο για κάτι τέτοιο, επιλέξτε κάτι αντίστοιχο «απ’ έξω».
5. Συνοδεύστε το φαγητό ή σνακ σας με νερό και αποφύγετε τα αναψυκτικά. Η συχνή κατανάλωση νερού μέσα στην ημέρα είναι σημαντική για την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού και την καλύτερη απόδοσή του.