Το γαλακτομπούρεκο, αυτή η γλυκιά λιχουδιά εντυπωσιάζει με τη μυρωδάτη και βελούδινη γεύση της, ενώ τα πολλά φύλλα της τραγανής κρούστας την κάνουν μοναδική.Είναι ένα γλυκό που συναρπάζει την Αθήνα, καθώς τα αρώματα του φρέσκου βουτύρου και του απολαυστικού σιροπιού δημιουργούν ένα παραδοσιακό και διάσημο επιδόρπιο που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς.
Πώς καταλαβαίνει κανείς, όμως, ότι το σωστό αποτέλεσμα ενός τραγανού φύλλου πως είναι από ρευστή κρέμα και άρτιο σιρόπι;
Το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει δοκιμή για έξι γαλακτομπούρεκα, τα οποία ακολουθούν για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι όσο εύκολη φαίνεται μια συνταγή γαλακτομπούρεκου, τόσο δύσκολη είναι στην παρασκευή της. Θέλει μαεστρία και μεράκι για να πετύχει κανείς αυτά τα αποτελέσματα.
Πρόκειται για σταθερή αξία
Οι λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών λατρεύουν το γαλακτομπούρεκο του ζαχαροπλαστείου Κοσμικόν. Αυτό έχει διαγράψει τη δική του πορεία στο χρόνο. Μια πορεία, η οποία ξεκίνησε από το 1961. Οι διακρίσεις του είναι πολλές. Όμως, αυτό δεν πάει να πει ότι δεν μπορεί να παρασκευαστεί από αγνές πρώτες ύλες.
Το φύλλο του είναι χειροποίητο. Το βούτυρο γάλακτος που το δημιουργεί έρχεται από τη Θεσσαλία και από τη Μυτιλήνη. Πρόκειται για μια συνταγή, η οποία μέχρι και σήμερα δεν είναι ευρέως γνωστή. Μάλιστα, κάτι εκπληκτικό, αν κάποιος μπει στον πειρασμό για να το δοκιμάσει.
Στο σιρόπι του δεν προστίθεται χυμός λεμόνι. Αυτό συμβαίνει, διότι κάτι τέτοιο θα αλλάξει όλη τη γεύση του, η οποία παραμένει αυθεντική. Εδώ, μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης την κρέμα κανταΐφι, το προφιτερόλ, αλλά και το τσουρέκι. Πέρα από το γαλακτομπούρεκο, αυτά τα τρία αποτελούν τα καλύτερα γλυκά. Τα καλύτερα γλυκά ως εναλλακτική λύση, διότι το γαλακτομπούρεκο παραμένει νούμερο ένα στις προτιμήσεις των καταναλωτών.