Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο με τον θάνατο του τραγουδιστή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Γιάννη Βογιατζή.
Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Βογιατζή
Ο αγαπημένος τραγουδιστής «έφυγε» από τη ζωή νωρίς το πρωί της Δευτέρας (15/05) σε ηλικία 88 ετών, ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.
Η θλιβερή είδηση του θανάτου του Γιάννη Βογιατζή ανακοινώθηκε στον αέρα του «Πρωινού», την ώρα που ο Πασχάλης μιλούσε για τη Eurovision.
Ο τραγουδιστής δε μπορούσε να κρύψει το σοκ και την έκπληξή του στο άκουσμα του θανάτου του συναδέλφου του.
«Διαβάζω τώρα ότι έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βογιατζής» είπε ο Γιώργος Λιάγκας.
«Αααα, πολύ δυσάρεστη είδηση. Πόσο αγαπητός συνάδελφος, τόσο ευχάριστος. Θεός σχωρέστον. Πολύ λυπάμαι, πάρα πολύ λυπάμαι» είπε εμφανώς σοκαρισμένος ο Πασχάλης.
Λίγα λόγια για τον Γιάννη Βογιατζή
Γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου 1934 ο Γιάννης Βογιατζής ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου, ενώ δραστηριοποιήθηκε του σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο. Ο Γιάννης Βογιατζής ήταν πρώτος εξάδελφος του αγαπημένου ηθοποιού, Γιάννη Βογιατζή.
Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).
Συνεργάστηκε δισκογραφικά με όλους τους γνωστούς δημιουργούς του ελαφρού τραγουδιού, ενώ επίσης ερμήνευσε τραγούδια των: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Μουζάκη, Γιώργου Θεοδοσιάδη, Κώστα Καπνίση, κ.ά.
Μερικές από τις πιο γνωστές και μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι τα: Ένας ουρανός μ’αστέρια, Η πρώτη μας νύχτα, Σου τό’πα μια, Σ’αγαπώ σ’όλες τις γλώσσες , Αδέρφια μου αλήτες πουλιά, Νύχτα καλοκαιριού, Θέλω κοντά σου να μείνω, κ.ά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βογιατζής υπήρξε επίσης η «φωνή» του Παναθηναϊκού, καθώς εκτός από παθιασμένος φίλαθλος, τραγούδησε και τον ύμνο της ομάδας.
Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι, ωστόσο το 1978 επέστρεψε και συνέχισε να τραγουδά.
Ορισμένες από τις ταινίες του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου στις οποίες συμμετείχε ήταν οι: Ραντεβού στον αέρα (1966), Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964), Η Αθήνα τη νύχτα (1962), Μικροί και μεγάλοι εν δράσει (1963), κ.ά.
Έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο.