Μίλτος Τεντόγλου: Ο «Μίδας», η ηλικία, η καταγωγή, το παρκούρ, η κούκλα σύντροφός Πηνελόπη και τα 14 χρυσά μετάλλια

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το 1ο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, κάνοντας το 2/2 για τον ίδιο, αφού είχε προηγηθεί το χρυσό στο Τόκιο.

Μίλτος Τεντόγλου: Ο «Μίδας», η ηλικία, η καταγωγή

Πέρα από τα ρεκόρ και τις τρομερές του ικανότητες, ο χαρακτήρας και το χιούμορ του Τεντόγλου τον έχουν κάνει να μπει στις καρδιές όλων των Ελλήνων και δεν θεωρείται άδικα ο πιο αγαπητός Έλληνας αθλητής.

Η αρχή
Ο Τεντόγλου σε μικρή ηλικία είχε χόμπι το παρκούρ, κάτι που φαίνεται τον βοήθησε στην μετέπειτα καριέρα του. Στα 15 του χρόνια ξεκίνησε τον στίβο, μια κίνηση η οποία θα του αλλάξει τη ζωή. Ωστόσο η καριέρα του απογειώθηκε, όταν πήρε την απόφαση να συνεργαστεί με τον κορυφαίο προπονητή στα άλματα, Γιώργο Πομάσκι, με τους δυο τους να έχουν συνθέσει το απόλυτο δίδυμο.

Από μικρή ηλικία ο Τεντόγλου έδειξε ότι δεν είναι ένας απλός αθλητή, με τις αποδόσεις του να είναι μοναδικές. Ωστόσο η αρχή για το τί θα ακολουθήσει έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, όταν πλέον το όνομα του έγινε ευρέως γνωστό σε κάθε γωνία της Ελλάδας.

Το χρυσό στο Τόκιο
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ο Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με ένα άλμα στα 8,41μ, δείχνοντας ότι πλέον δεν αποτελεί ένα ταλαντούχο και ικανό αθλητή, αλλά το νέο next big thing του στίβου. Το όχι και τόσο δημοφιλές άθλημα του άλματος εις μήκος μπήκε μια για πάντα στις ζωές μας, με τον Τεντόγλου παρά την τεράστια επιτυχία του να… “δείχνει” πως δεν έγινε και κάτι. Ίσως μάλλον ήξερε τι θα ακολουθήσει…

Η ζωή έξω από τον στίβο
Ο Τεντόγλου διαθέτει τεράστια αδυναμία anime, με τον ίδιο πολλές φορές πριν και μετά τους αγώνες του να μιμείται χαρακτήρες, αλλά και σκηνές από τα Ιαωπνικά καρτούν. Για όσους δεν γνωρίζουν τα anime είναι Ιαπωνικά κινούμενα σχέδια, τα οποία ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη αισθητική τους και έχουν εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Ένας από αυτούς είναι και ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και την προβολή, προτιμώντας να μιλά μέσα από τις επιδόσεις του. Μπορεί βέβαια να μιλά λίγο, ωστόσο πάντα σε συνεντεύξεις και σε ερωτήσεις φροντίζει να είναι ετοιμόλογος, χαρίζοντας αρκετά ωραίες απαντήσεις.

Ο Μίλτος Τεντόγλου σε αριθμούς

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: 2 (2 χρυσά)
  • Παγκόσμιο ανοικτού στίβου: 2 (1 χρυσό, 1 ασημένιο)
  • Παγκόσμιο κλειστού: 3 (3 χρυσά)
  • Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου: 3 (3 χρυσά)
  • Ευρωπαϊκού κλειστού στίβου: 3 (3 χρυσά)
  • Diamond League: 1 (1 χρυσό)

Πέρα από ένα σπουδαίο αθλητή, ο Τεντόγλου αποτελεί ένα τρομερό άνθρωπο με γνήσιο χαρακτήρα, αρκετά μετρημένο και χωρίς να έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα, παρά την τεράστια αναγνωσιμότητα και αποδοχή που έχει τα τελευταία χρόνια. Το «χρυσό» παιδί του μήκους αποτελεί ένα άνθρωπο ταπεινό, ήρεμο που απολαμβάνει αυτό που κάνει.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Σαν επίδοση ήθελα κάτι παραπάνω, για μένα, να το ευχαριστηθώ πιο πολύ», είπε μετά την υπεράσπιση του μεταλλίου του.

«Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Ελπίζω να σας έκανα έστω και λίγο υπερήφανους, να σας έκανα έστω και λίγο να χαμογελάσετε»…

Μίλτος Τεντόγλου: Ποια είναι η σύντροφός του, Πηνελόπη Γκιώνη

Ο 24χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος, φαίνεται πως έχει κερδίσει το… χρυσό και στην προσωπική του ζωή, αφού όλα δείχνουν πως είναι τρισευτυχισμένος στο πλευρό της αθλητικογράφου, Πηνελόπης Γκιώνη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πριν από λίγες εβδομάδες, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στη Βουδαπέστη, ενώ από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και με ένα τρομερό πρώτο άλμα στα 8.52μ. κατάφερε να βάλει τις βάσεις για ένα μετάλλιο.

Στο πλευρό του, όπως ήταν αναμενόμενο ήταν η οικογένειά του, αλλά και η σύντροφός του, Πηνελόπη Γκιώνη, η οποία τον στηρίζει σε κάθε του βήμα.

Ποια είναι η Πηνελόπη Γκιώνη

Η Πηνελόπη Γκιώνη, η οποία καλύπτει δημοσιογραφικά τα αθλήματα του στίβου, λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας, βρίσκεται στο πλευρό του συντρόφου της και κατά τη διάρκεια των αγώνων του σε Ελλάδα και εξωτερικό, φροντίζοντας ωστόσο να κρατά πάντα μια διακριτική στάση.

Η σύντροφος του αθλητή έχε σπουδάσει Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Συνδύασε τις σπουδές της με την αγάπη της για τον στίβο, έτσι εργάζεται ως αθλητικογράφος. Έχει καλύψει δημοσιογραφικά από κοντά Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ αγαπά να γράφει για αθλητισμό γυναικών.

Η αρχική συμπάθεια μετατράπηκε σε έλξη μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιαπωνία. Όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα, συναντήθηκαν εκ νέου και σιγά σιγά κατάλαβαν ότι μεταξύ τους υπάρχει κάτι παραπάνω από μία απλή συμπάθεια. Η κατανόηση των απαιτήσεων που έχει ένας αθλητής του επιπέδου του από την πλευρά της Πηνελόπης Γκιώνη λειτούργησε θετικά ώστε να δεθούν ως ζευγάρι.

Η Πηνελόπη Γκιώνη διαθέτει ενεργό λογαριασμό στo Instagram, δημοσιεύοντας φωτογραφίες της από την καθημερινότητά της, τα ταξίδια της αλλά και στιγμές της με τον Μίλτο Τεντόγλου.

Μίλτος Τεντόλγου: Η καταγωγή, τα παιδικά χρόνια στα Γρεβενά και η ενασχόληση με το παρκούρ
O Μίλτος Τεντόγλου που θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες αθλητές του στίβου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998 και έχει Μικρασιατική καταγωγή. Ο ίδιος μεγάλωσε στα Γρεβενά όπου και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια.

Στη εφηβική του ηλικία εξασκούσε ως χόμπι το παρκούρ. Ξεκίνησε το στίβο -εντελώς τυχαία- σε ηλικία 15 ετών, έπειτα από παρότρυνση του έμπειρου προπονητή του στίβου, Βαγγέλη Παπανίκου, ο οποίος τον παρατήρησε να κάνει παρκούρ στο στάδιο των Γρεβενών. Ήταν ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο και τη μεγάλη φυσική αλτικότητα του Τεντόγλου και υπήρξε ο πρώτος του προπονητής. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με τον διακεκριμένο προπονητή αλμάτων, τον Γιώργο Πομάσκι, ο οποίος είναι ο σημερινός προπονητής του.

Οι πρώτες του μεγάλες επιδόσεις ήρθαν το 2015. Μέσα σε λίγες ημέρες βελτίωσε το Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων. Στις 6 Ιουνίου 2015 προσγειώθηκε στα 7,65 μέτρα και λίγες μέρες αργότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στις Σέρρες, ανέβασε το ρεκόρ στα 7,69 μ. Κέρδισε έτσι μία θέση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στο Κάλι της Κολομβίας, όπου εκεί κατετάγη στην 5η θέση, με καλύτερο άλμα στα 7,66 μ.

Στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων το 2016, σε ηλικία 17 ετών, ο Τεντόγλου με άλμα στα 7,91 μ., από την τρίτη του προσπάθεια, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Στις 28 Μαΐου 2016, με άλμα στα 8,19 μ. κατά τη διάρκεια του μίτινγκ “Παπαφλέσσια” έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2016.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών 2017 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 8,30 μ. και νέο πανελλήνιο ρεκόρ κάτω των 20. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που διεξήχθη στο Γκροσέτο, κατετάγη πρώτος με καλύτερο άλμα στα 8,07 μ. Αυτός ήταν και ο πρώτος του μεγάλος αγώνας, στον οποίο έκανε επίδοση πάνω από τα οκτώ μέτρα.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου το 2018 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8,25 μ. Το μετάλλιο του αυτό αποτελεί το πρώτο χρυσό στο άλμα εις μήκος που κατακτά η Ελλάδα σε Ευρωπαϊκούς αγώνες. Παράλληλα ο Μ. Τεντόγλου αναδεικνύεται με το μετάλλιο αυτό ως ο νεότερος Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης στίβου στην ιστορία. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2019 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8μ. και 38 εκ.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε του πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Ισχυρός σεισμoς πριν από λίγο

«Λευκές εκπλήξεις αρκετά νωρίς»: Έρχονται άμεσα χιόνια στην Ελλάδα;