Κατά διαστήματα διαιτολόγοι δίνουν συμβουλές για τη σωστή διατροφή. Επίσης, αναφέρονται σε λάθη, τα οποία πρέπει να αποφύγουμε, εάν θέλουμε να δούμε αποτέλεσμα.
Μπορείτε να δείτε ποια είναι αυτά:
Τα λίπη δεν κάνουν καλό
Εξαρτάται από το είδος του λίπους. Τα λίπη που βρίσκονται σε τροφές όπως τα τσιπς και τα μπισκότα αυξάνουν τη χοληστερόλη. Αλλά τα καλά λίπη, που βρίσκονται σε τροφές όπως οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, και ο σολομός, προστατεύουν την καρδιά και την υγεία γενικότερα.
Τα Σαββατοκύριακα τρώμε ό,τι θέλουμε
Τα Σαββατοκύριακα συνηθίζουμε να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω, να μην πηγαίνουμε γυμναστήριο, να πίνουμε λίγο παραπάνω αλκοόλ και γενικά να τρώμε περισσότερα, καίγοντας λιγότερα. Αυτό σημαίνει πως άμα έχεις χάσει μισό κιλό από Δευτέρα ως Παρασκευή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το ξαναπάρεις μετά την κρεπάλη του Σαββατοκύριακου.
Αγαπάμε την πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη δεν είναι η χρυσή τομή για τον αδυνάτισμα. Το σώμα έχει ανάγκη από τρία μακροθρεπτικά συστατικά: Την πρωτεΐνη, τους υδατάνθρακες και το λίπος. Όχι μόνο στερείσαι φυτικές ίνες και άλλα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα, και τα λαχανικά, αλλά διατρέχεις και τον κίνδυνο να καταναλώσεις υπερβολικά πολύ περισσότερο λίπος – αυτό με τη σειρά του ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.
Μην τρως κρέας
Το βοδινό κρέας είναι πολύ καλή πρωτεΐνη και φανταστική πηγή σιδήρου. Το πρόβλημα υπάρχει όταν το τρώμε μαζί με μπέικον, τυρί και onion rings.
Τρώμε λιγότερη γλουτένη
Το να κόβεις τη γλουτένη χωρίς να έχεις μιλήσει πρώτα με το διατροφολόγο σου είναι μεγάλο λάθος. Όπως και το να μην καταναλώνεις (σε λογικές πάντα ποσότητες) δημητριακά ολικής άλεσης.
Πρέπει να τρώμε κάθε δύο ώρες
Εάν θέλετε να τρώτε κάθε δύο ώρες για να καταπολεμήσετε την πείνα, τα γεύματα που καταναλώνετε κάθε φορά θα πρέπει να είναι πολύ πολύ μικρά. Αλλιώς θα έχουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
Σοκολάτες και τηγανιτά ποτέ
Με προσεκτικό προγραμματισμό, μπορείς να ενδίδεις στην αγαπημένη σου λιχουδιά , μία στο τόσο.
Όσο πιο ωμό τόσο καλύτερα
Αρκετές έρευνες έχουν ανακαλύψει πως ο τρόπος που μαγειρεύουμε το φαγητό – στο φούρνο, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα – πράγματι έχει μεγάλη σημασία. Μπορεί λοιπόν κάποιες τροφές να είναι καλύτερες ωμές, αυτό όμως δεν είναι γενικός κανόνας.
Πιες άπαχο γάλα
Η αλήθεια είναι πως τα γαλακτοκομικά περιέχουν λίπη, αλλά τα κορεσμένα λιπαρά συστατικά του γάλακτος, όταν είναι υψηλής ποιότητας, μας κάνουν καλό. Το να βγάζεις όλα τα λίπη από το γάλα αλλάζει τον τρόπο που αυτό επιδρά στο ανθρώπινο σώμα – αυτό μπορεί να μας το κάνει πιο δύσκολο να χορτάσουμε.