1. Πρέπει να πετάμε τη μάσκαρα μόνο αφού αρχίσει και σκληραίνει.
Σίγουρα, εάν σκληρύνει πρέπει να την πετάξουμε, αλλά θα πρέπει να το κάνουμε έτσι και αλλιώς μετά από 3 μήνες, μιας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή μόλυνση στο μάτι.
2. Και το να την ανακατεύεις θα την κάνει όπως ήταν.
Αντιθέτως, αυτό θα την κάνει ακόμα πιο σκληρή, επειδή θα μπει περισσότερος αέρας μέσα.
3. Δεν υπάρχει πρόβλημα να κοιμάσαι με το μακιγιάζ.
Το δέρμα ανανεώνεται όσο κοιμόμαστε. Εάν όμως φοράτε μακιγιάζ στον ύπνο, περιορίζεται κατά πολύ την ικανότητά του να ενυδατωθεί και να αναζωογονηθεί. Επίσης κινδυνεύετε να πάθετε μόλυνση στα μάτια.
4. Το μακιγιάζ προκαλεί ακμή
Όχι απαραίτητα. Δεν είναι πάντα τα προϊόντα ομορφιάς η αιτία τέτοιων αντιδράσεων. Συνήθως φταίει όταν το μακιγιάζ έχει μολυνθεί από βακτήρια, λόγω κακής υγιεινής. Για να αποφύγετε τέτοια ξεσπάσματα, θα πρέπει να πλένετε πολύ καλά τις βούρτσες και τα σφουγγαράκια και να πετάτε το μακιγιάζ όταν έχει λήξει. Μην ξεχνάτε να βγάζετε το μακιγιάζ πριν τον ύπνο.
5. Το μακιγιάζ δεν λήγει – είναι κατάλληλο για χρήση μέχρι να τελειώσει.
Μπορεί να μην το έχετε καταλάβει, αλλά και το μακιγιάζ έχει ημερομηνία λήξης. Με το που ανοίξετε ένα προϊόν, μπαίνουν μέσα αέρας και βακτήρια, με αποτέλεσμα να ξεκινάει και η αντίστροφη μέτρηση.
6. Δεν χρειάζεται να πλένεις τις βούρτσες εάν τις χρησιμοποιείς μόνο σε σένα.
Τα βακτήρια δεν νοιάζονται για το εάν χρησιμοποιείτε τις βούρτσες σας και σε άλλους. Το γεγονός πως οι βούρτσες έρχονται σε επαφή με πολλές επιφάνειες και προϊόντα, τις κάνει να γεμίζουν βακτήρια, κάτι που μπορεί να γίνει πολύ βλαβερό για το δέρμα.
7. Το μακιγιάζ δεν λερώνει, μόνο οι βούρτσες.
Η αλήθεια είναι πως το μακιγιάζ μπορεί να χαλάσει πριν την ημερομηνία λήξης του εάν δεν το χρησιμοποιείτε σωστά. Τα βακτήρια ευημερούν σε σκοτεινά και θερμά μέρη, οπότε το μακιγιάζ και ιδιαίτερα τα προϊόντα σε υγρή μορφή είναι το ιδανικό μέρος.
8. Δεν υπάρχει πρόβλημα να φοράμε αδιάβροχη μάσκαρα συνέχεια.
Εάν δεν είναι ανάγκη, καλύτερα να μην την χρησιμοποιείτε. Τα συστατικά που περιέχει προκαλούν ξηρότητα και είναι πολύ πιο δύσκολο να την βγάλεις στο τέλος της μέρας. Το υπερβολικό τρίψιμο στις βλεφαρίδες θα τις κάνει πιο αδύναμες και θα σπάνε πιο εύκολα.
9. Οι ενυδατικές κρέμες δουλεύουν και ως primer.
Ενώ και τα δύο ενυδατώνουν, το primer προετοιμάζει το δέρμα για τη βάση, το concealer και τα υπόλοιπα προϊόντα. Οι ενυδατικές απορροφούνται από το δέρμα και το ενυδατώνουν, ενώ το primer λειτουργεί σαν βάση για όλα τα άλλα.
10. Μπορείς να βρεις τον τόνο της βάσης από τον καρπό.
Οι καρποί δεν δέχονται όσο ήλιο δέχεται το πρόσωπο. Οπότε εάν δοκιμάσετε τον τόνο της βάσης στον καρπό σας, μάλλον θα διαλέξετε λάθος τόνο. Θα πρέπει να τη δοκιμάζετε στο ύψος του σαγονιού.
11. Θα πρέπει οπωσδήποτε να βάζετε concealer πριν τη βάση.
Βασικά θα πρέπει να γίνεται το αντίθετο! Η βάση έχει σκοπό να εξομαλύνει το χρώμα του δέρματος και να καλύψει τις κηλίδες. Το Concealer χρησιμοποιείται συνήθως ακριβώς μετά, στις περιοχές που είναι επίμονες.
12. Και δεν γίνεται όλοι να φορέσουν κόκκινο κραγιόν.
Αυτό είναι 110% λάθος. Όσο κλισέ και αν ακούγεται, υπάρχει ένα κόκκινο για όλους. Το θέμα είναι να πετύχεις τον τόνο που ταιριάζει σε κάθε δέρμα.
Πώς σας φάνηκαν; Έχετε εσείς κάποια άλλη συμβουλή να μοιραστείτε μαζί μας;
Credit: buzzfeed.com