Για κάθε γυναίκα είναι τελείως διαφορετική η αντιμετώπισή της προς τα γκρίζα μαλλιά, πρόκειται όμως για μια πραγματικότητα που όλες μας θα αντιμετωπίσουμε αργά ή γρήγορα.
Ποια είναι όμως τα πράγματα που μέχρι σήμερα αγνοούσαμε για τα γκρίζα μαλλιά;
1. Κύρια αιτία είναι η ηλικία
Το ξέρουμε πως δε σας είπαμε και κάτι νέο. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, γενικά ισχύει ο κανόνας 50-50-50: το 50% του ανθρώπινου πληθυσμού, έχει 50% γκρίζα μαλλιά στην ηλικία των 50.
2. Η εθνικότητα παίζει ρόλο
Οι Καυκάσιοι εμφανίζουν λευκές τρίχες νωρίτερα απ’ όλους (και ειδικά όσοι έχουν κόκκινα μαλλιά). Ακολουθούν οι Ασιάτες και τέλος οι Αφροαμερικάνοι.
3. Το στρες παίζει σημαντικό ρόλο
Σύμφωνα με τον δρ. Roopal Kundu, μπορεί το στρες να μην ασπρίσει τα μαλλιά μας σε μια νύχτα, αλλά σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο όσον αφορά το δέρμα και την τριχοφυΐα. Το πιο περίεργο είναι πως αν χάσετε μαλλιά ύστερα από ένα στρεσογόνο περιστατικό – π.χ. χημειοθεραπεία – μετά μπορεί να φυτρώσουν με διαφορετικό χρώμα!
4. Ο τρόπος ζωής είναι σημαντικός παράγοντας
Το κάπνισμα είναι βλαβερό τόσο για το δέρμα όσο και για τα μαλλιά, ενώ η έλλειψη βιταμίνης Β12 συμβάλλει στην απώλεια της χρωστικής ουσίας της τρίχας. Προσπαθήστε να τρώτε περισσότερο συκώτι και καρότα.
5. Τα μαλλιά και το χρώμα τους είναι 2 διαφορετικά πράγματα
Τα βλαστοκύτταρα της τρίχας κάνουν τα μαλλιά και η χρωστική ουσία που σχηματίζεται σε αυτά δίνει το χρώμα. Αυτά τα δύο μέρη συνήθως συνεργάζονται, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ένα από τα δύο δε μπορεί να εξασθενήσει.
6. Τα μαλλιά σας δεν γκριζάρουν. Μεγαλώνουν έτσι
Μία τρίχα μπορεί να μεγαλώσει από ένα έως και τρία χρόνια πριν πέσει για να βγει στη θέση της μια καινούρια. Καθώς μεγαλώνουμε λοιπόν, οι καινούριες τρίχες που βγάζουμε είναι αρχής εξαρχής λευκές.
Credits: Good Housekeeping