Μία γυναίκα καλυμμένη με γάζες, μελανιές και ράμματα, δείχνει το πόσο είναι διατεθειμένες κάποιες γυναίκες από την Ασία να πονέσουν για να κερδίσουν μία πιο δυτική εμφάνιση
Για αυτές τις φωτογραφίες που θα δείτε στη συνέχεια, η Ji Yeo, 29, από την Σεούλ της Νότιας Κορέας, ήρθε σε επαφή με γυναίκες μέσω ενός φόρουμ κοσμητικής ιατρικής και τις ζήτησε να τις φωτογραφήσει μετά τις επεμβάσεις τους
Περίπου δέκα γυναίκες συμφώνησαν και το αποτέλεσμα δίνει μια συναρπαστική ματιά σε μια κοινωνία όπου οι γυναίκες κρίνονται έντονα για την εμφάνισή τους.
Έρευνες δείχνουν ότι η Νότια Κορέα έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά σε κοσμητικές επεμβάσεις
Η Ji Yeo δηλώνει χαρακτηριστικά: ‘Είναι μία κοινωνία στην οποία οι άντρες κρίνονται από την οικονομική τους δυνατότητα και οι γυναίκες από την ομορφιά τους.’
Οι γυναίκες στη Κορέα πέφτουν συχνά θύματα του να προσπαθούν να γίνουν όπως τα πρότυπα ομορφιάς που πλασάρονται από τα μέσα. Για αυτό και έχουν αυξηθεί δραματικά οι πλαστικές επεμβάσεις. Και το να υπομένουν αναισθησίες, κοψίματα, μελανιές για χάρη της ομορφιάς θεωρείται πλέον κάτι φυσικό.
Η φωτογράφος βοήθησε τις γυναίκες να αναρρώσουν. Τις πήγαινε τα φάρμακα, τις μαγείρευε και τις πήγαινε στην κλινική για check-up.
Μία από τις γυναίκες έμεινε ακόμα και στο διαμέρισμά της για μία εβδομάδα.
Πολλές από τις γυναίκες προσπάθησαν πάρα πολύ για να κάνουν αυτές τις εγχειρήσεις. Μία πήρε δάνειο για να κάνει αύξηση στή8ους, αν και δεν μπόρεσε να την ολοκληρώσει γιατί έμαθε ότι είχε μια άλλη πάθηση, που δεν την άφηνε να προχωρήσει.
Οπότε αντί να δώσει τα λεφτά πίσω, έκανε πλαστική στη μύτη της και στένεψε το πιγούνι της. Άλλη είχε κάνει πάνω από 16 επεμβάσεις μέσα σε έξι μήνες.
Η Ji Yeo ήθελε για πολύ καιρό να αλλάξει το σώμα της. Για αυτό και είχε έρθει σε επαφή με πάρα πολλούς χειρουργούς. Αλλά τελικά αντί να αλλάξει το σώμα της, κατέληξε να κάνει το πρότζεκτ αυτό με τις φωτογραφήσεις των γυναικών.
Η φωτογράφος λέει: ” Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο τι θέλουν να αλλάξουν οι γυναίκες από την Κορέα με τις δυτικές γυναίκες, όταν κάνουν μια πλαστική επέμβαση.”
“Στην Αμερική, οι γυναίκες επικεντρώνονται στο να αλλάξουν τα σώματά τους, ενώ στην Κορέα θέλουν πιο πολύ να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.”
‘Ενώ στην Αμερική στοχεύουν να φαίνονται ελκυστικές, στην Κορέα επικεντρώνονται στο να έχουν μια πιο παιδική αθωότητα και θηλυκότητα.
‘Ανεξάρτητα από τους στόχους του καθενός, οι γυναίκες μπαίνουν στη διαδικασία να χαλάσουν χρόνο και χρήμα, να περάσουν τόσο επίπονες διαδικασίες, για να επιτύχουν την ομορφιά.’
‘Εννοείται ότι η τελειότητα έχει να κάνει με το δέρμα και το βάρος, τη δομή του σκελετού και τις διαστάσεις του, αλλά το θέμα είναι το πόσα είναι διατεθειμένες οι γυναίκες να θυσιάσουν για να αποκτήσουν κάποιου είδους τελειότητας.’
Με τα διάφορα πρότζεκτ της πάνω στο θέμα, προσπαθεί να δείξει το μέγεθος της βιομηχανίας ομορφιάς και το πόσοι άνθρωποι έχουν περάσει από κλινικές στην Νότια Κορέα, σε μια χώρα όπου νέοι άνθρωποι κάνουν πλαστικές επεμβάσεις συνέχεια, αγγίζοντας τους 300,000 το χρόνο, κάτι που καθιστά την Κορέα πρώτη σε επεμβάσεις νέων στον κόσμο