Ποιος Πετρετζίκης και Μπαρμπαρίγου: Η Βανδή έφτιαξε ξανά τα τσουρέκια & τρέλανε μέχρι και την Μενεγάκη

Η Δέσποινα Βανδή μπήκε ξανά στην κουζίνα της για να φτιάξει την καθιερωμένη της συνταγή, όπως κάθε χρόνο, τα αγαπημένα της τσουρέκια.

Η όμορφη τραγουδίστρια ανέβασε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, μια φωτογραφία, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και έγραψε: «Τσουρέκια, ήρθε η ώρα τους!».

Τα τσουρέκια της είναι από τα πιο επιτυχημένα όλων. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που έχει επιβεβαιώσει και η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή της.

«Εγώ δεν παίζω με τα γλυκά, δεν το έχω ρε παιδί μου. Άλλες τα κάνουν καταπληκτικά και άλλες που δεν είναι ούτε μαγείρισσες, ούτε σεφ, ούτε τίποτα. Δεν θα ξεχάσω τη συνταγή της Δέσποινας Βανδή, που κάνει από τα ωραιότερα, αληθινά τσουρέκια. Που λες ”αλήθεια η Δέσποινα;” Κι όμως, χρόνια πολλά, όχι τώρα. Από τότε ήμασταν ελεύθερες», είχε πει η Ελένη Μενεγάκη.

Η Δέσποινα Βανδή πριν από κάποια χρόνια είχε μοιραστεί τη συνταγή για πεντανόστιμα τσουρέκια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Συνταγή για υπέροχα τσουρέκια! Όπως σας το υποσχέθηκα!

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 180 γρ.μαγια
  • 2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ χλιαρό νερό
  • 300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 750 ζάχαρη
  • 600 γρ γάλα
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 1 φακελάκι κακουλε
  • 5-6 κομματάκια μαστίχας
  • 1/2 κγ αλάτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκαλι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το προζυμι. Νερό μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι! Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά!

Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω! Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω! Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό!

Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη! Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.Πανω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδι και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!

Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι!Τρελαινομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές! Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γαλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλωντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται! Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε!Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!😂

Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια!Θα δείτε στο τέλος ποσο ωραίο γίνεται! Σα μωρό! Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος!Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!😂 Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα! Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο! Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω!

Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμανει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλογως βέβαια πάντα με το φούρνο σας!

Καλή επιτυχία! Καλό Πάσχα!❤❤», είχε γράψει.

Related posts

Έσπασε τη σιωπή του ο Χρήστος Μάστορας – Αποκάλυψε την πραγματική καταγωγή του

Παραμορφώθηκε από την πλαστικές, μοιάζει ψεύτικη: Θυμάσαι την Παολίνα; 26 χρόνια μετά, δεν την γνωρίζεις με τίποτα

Χαμός στα Ιωάννινα – Τουρκάλα καλλονή προπονήτρια ανέλαβε τον ΠΑΣ Γιάννινα – Οι ψηλοτάκουνες γόβες και το εντυπωσιακό στιλ