Προκαλεί η τρανς μποξέρ μετά από όσα έγιναν στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είμαι η εκλεκτή του Θεού για το χρυσό μετάλλιο»

Η Αλγερινή μποξέρ Ιμάνε Χέλιφ, που θεωρείται «βιολογικά άνδρας», προκάλεσε αντιδράσεις με τις δηλώσεις της μετά το τέλος του αγώνα εναντίον της Ιταλίδας Άντζελα Καρίνι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Αμφιλεγόμενες Δηλώσεις της Χέλιφ

Μετά την αναμέτρηση, η Χέλιφ δεν σταμάτησε στη μικτή ζώνη για να κάνει δηλώσεις, αλλά περνώντας μπροστά από τους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι είναι «η εκλεκτή του Θεού για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο» και ότι «θα νικήσει όποιον χρειαστεί» για να τα καταφέρει.

Η Ιταλίδα αντίπαλός της, Άντζελα Καρίνι, εγκατέλειψε τον αγώνα μετά από μόλις 46 δευτερόλεπτα, αφού δέχτηκε το πρώτο χτύπημα από την Χέλιφ. Δακρυσμένη, γύρισε στον προπονητή της λέγοντας «δεν είναι δίκαιο», εκφράζοντας την άποψη ότι αντιμετώπιζε άνδρα και όχι γυναίκα. Αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στην Αλγερινή και γονάτισε κλαίγοντας στη μέση του ρινγκ.

Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε γρήγορα στα social media, με υποστηρικτές και των δύο αθλητριών να εκφράζουν έντονα τις απόψεις τους. Οι αναρτήσεις ήταν πολλές φορές ακραίες, υποδεικνύοντας τον διχασμό που έχει προκαλέσει το θέμα της συμμετοχής της Χέλιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι οι υποστηρικτές της Χάλεφ, έχουν αναρτήσει φωτογραφίες από τα μαθητικά της χρόνια, τονίζοντας ότι ήταν ανέκαθεν κορίτσι.

Να αναφέρουμε ότι η Ομοσπονδία Μποξ της Αλγερίας έδωσε «συγχαρητήρια» στην αθλήτριά τους με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό αυτό εγείρει σημαντικά ζητήματα σχετικά με τη δικαιοσύνη και τη συμπερίληψη στον αθλητισμό, τα οποία συνεχίζουν να προκαλούν έντονες συζητήσεις και διαφωνίες.

Related posts

Έγινε πιλότος, έχει τρία παιδιά, είναι «άλλη»: Η «εξαφάνιση» της Ιζαμπέλα Κογεβίνα, η τεpάστια αλλαγή και η νέα ζωή

“Έπιανε μπροστά στον κόσμο” Ο Μαζωνάκης το έκανε ξανά και προκάλεσε αντιδράσεις

Πήρε θέση η κόρη του Λυκουρέζου για τη νέα του σύντροφο: «Ντροπή, μαυρίζεις την μνήμη της μάνας μου, τη Ζωή Λάσκαρη»