Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. μοσχαρίσιου συκώτι
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
μαύρο πιπέρι
ρίγανη
μια κουταλιά του γλυκού νοστιμιά
ένα σφηνάκι ούζο
χυμός από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, παίρνουμε 700 γραμμάρια μοσχαρίσιου συκωτιού.
Το καθαρίζουμε από τη μεμβράνη του και το πλένουμε καλά.
Αφού το στραγγίξουμε, βάζουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και ξεκινάμε το σοτάρισμα.
Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδου και τις προσθέτουμε στο τηγάνι, μαζί με μαύροπιπέρι,ρίγανη και μία κουταλιά του γλυκού νοστιμιά.
Αναποδογυρίζουμε τα κομμάτια του συκωτιού, μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους.
Έπειτα, σβήνουμε με ένα σφηνάκιούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μετά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και τον χυμό από μισό λεμόνι.
Τέλος, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 – 10 λεπτά.
Η συνταγή είναι έτοιμη όταν το συκώτι έχει μείνει με το λαδάκι του.
Σερβίρουμε ζεστό με την αγαπημένη μας σαλάτα.