Η Μαρία Μπεκατώρου βρέθηκε στην εκπομπή «Όλα για την υγεία μας» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, μαζί με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο, Εύα Τσάκου, συζητώντας για την υγιεινή διατροφή στην εποχή της ακρίβειας.Μπορεί να λέμε πως πρέπει να συνηθίσουμε να τρώμε υγιεινά, ωστόσο, σε μία εποχή ακρίβειας έχουμε μειώσει την ποσότητα αλλά και την ποιότητα του φαγητού. Πόσο μάλλον, όταν όσο και να θέλει κάποιος να κάνει μία πιο υγιεινή διατροφή, οι τιμές είναι στα ύψη.
Τι είπε η Μαρία Μπεκατώρου
«Έχω μπει στη διαδικασία να κοιτάζω τις τιμές. Θεωρώ εξωφρενική την τιμή του λαδιού. Εγώ τα έχω διαχωρίσει. Δηλαδή άλλο λάδι βάζω στο φαγητό και παίρνω ένα πιο καλό λάδι για τη σαλάτα μου. Υπήρχαν φορές που πήγαινε στη λαική και έπαιρνα πιο πολλές ποσότητες και συνήθως δεν τα τρώγαμε. Τώρα είμαι πιο φειδωλή. Προσπαθώ να τρέφομαι υγιεινά. Έχω αντικαταστήσει ακόμα και τα σνακ με κάτι πιο υγιεινά και όχι τόσο ακριβά», είπε αρχικά η Μαρία Μπεκατώρου, που κάθε φορά βρίσκεται προ ιδιαίτερων περιστατικών στο τηλεπαιχνίδι της.
«Πάντοτε στο σπίτι μας υπάρχει…»
Η διαιτολόγος-διατροφολόγος, Εύα Τσάκου, τόνισε πως δεν είναι απαραίτητο ότι το πιο φθηνό σνακ θα είναι λιγότερο θρεπτικό και υγιεινό.
Η Μαρία Μπεκατώρου είπε επίσης πως στο σπίτι της μαγειρεύουν συνέχεια και πάντα υπάρχει σπιτικό φαγητό. Η παρουσιάστρια ανέφερε ακόμη πως παλιότερα τύχαινε να πετάξει κάποια προϊόντα, τα οποία δεν πρόλαβαν να καταναλωθούν όπως τα λαχανικά.
Μία λύση, σύμφωνα με την κ. Τσάκου, είναι να δημιουργήσουμε άλλα φαγητά με όσα έχουν περισσέψει ή πάνε να χαλάσουν.