Ο Τίμος Περλέγκας ήταν ένα σπουδαίος ηθοποιός, ο οποίος βρήκε έναν ιδιαίτερο και ξαφνικό θάνατο. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα παγκάκι.
Ο Τίμος Περλέγκας γεννήθηκε στην Πάτρα και σε αρκετά νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και έπαιξε ποδόσφαιρο στον Πατρέα.
Τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική
Ήρθε στην Αθήνα το 1955 και γράφτηκε στη Σχολή Σταυράκου για να ξεκινήσει την καριέρα του ως ηθοποιός.
Πρωτοεμφανίστηκε στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», όπου παρέμεινε ενάμιση χρόνο, στους “Πέρσες” και ύστερα περιόδευσε στην Ευρώπη με τους “Όρνιθες” του Αριστοφάνη.
Στη συνέχεια πήγε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος όπου έμεινε δύο χρόνια.
Ο τραγικός θάνατός του
Ο Τίμος Περλέγκας πέθανε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Βρέθηκε νεκρός σε παγκάκι, όπου στάθηκε καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία, κάτω απ’ τον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι.
Είχε βγει εκείνο το βράδυ από το σπίτι του κοντά στον σταθμό για να αγοράσει καπνό για την πίπα του. Όταν οι δικοί του συνειδητοποίησαν ότι αργούσε να επιστρέψει άρχισαν να τον αναζητούν. Βρέθηκε την επομένη μέρα το πρωί από έναν καθαριστή.
Όταν πέθανε, ήταν πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς Τμήμα ηθών. Το επεισόδιο που προβλήθηκε μετά τον θάνατό του αφιερώθηκε στη μνήμη του.
Αξίζει να αναφέρουμε πως ο γιος του είναι ο ηθοποιός Γιάννης Περλέγκας.
Ο 45χρονος Γιάννης Σάσσαλος από τη Ζαχάρω, που άφησε την τελευταία του πνοή στο τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, ήταν γνωστός στην Ηλεία για τις γνώσεις του πάνω στα γρήγορα αυτοκίνητα.Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ilialive.gr, ο 45χρονος Γιάννης ήταν γνωστός ως τεχνικός και προγραμματιστής αυτοκινήτων και μηχανών. Ήξερε πως να «στήσει» ένα γρήγορο αυτοκίνητο σωστά και να του δώσει τη μέγιστη δύναμη.
Λάτρης της ταχύτητας, συμμετείχε με επιτυχία σε αγώνες τόσο στους τέσσερις όσο και στους δύο τροχούς.Μάλιστα, όπως αναφέρει το ilialive.gr, τελευταία είχε εμπλακεί σε ακόμη δύο σοβαρά τροχαία, το τρίτο ήταν και μοιραίο, καθώς του στοίχισε τη ζωή.Ο 45χρονος κατευθυνόταν από τον Πύργο προς την Αμαλιάδα, οδηγώντας ένα μεγάλου κυβισμού BMW Ζ4, όταν έξω από το ίδρυμα Νέα Βασιλειάδα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και λίγα μέτρα πιο κάτω «θέρισε» δύο μεταλλικές κολώνες ηλεκτροφωτισμού.
Ο 45χρονος κείτονταν νεκρός αφού ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, ενώ ο δρόμος είχε γεμίσει με συντρίμμια.Στο σημείο έφτασαν άμεσα άντρες της Τροχαίας Πύργου και έπειτα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός δεν είχε άδειας οδήγησης.
Η νεκροψία – νεκροτομή θα ρίξει περαιτέρω φως στις συνθήκες του δυστυχήματος.
Αναστάτωση προκάλεσε το δημοσίευμα ότι ο Γιάννης Αϊβάζης και η Μαρία Κορινθίου αποφάσισαν να χωρίσουν, βάζοντας τέλος σε 16 χρόνια κοινής πορείας. Λίγες ώρες αργότερα, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν άργησε να αντιδράσει, κάνοντας την πρώτη του κίνηση στα social media.
Σύμφωνα με το okmag και τον Γιώργο Πράσινο, οι φήμες που κυκλοφορούσαν για τον χωρισμό τους επιβεβαιώθηκαν, ειδικά μετά τις χωριστές διακοπές τους, όπου η Μαρία Κορινθίου απόλαυσε το καλοκαίρι της στο Κουφονήσι και στην Κέρκυρα, ενώ ο Γιάννης Αϊβάζης στην Ιταλία για ένα φεστιβάλ κέλτικης μουσικής.
Το ίδιο δημοσίευμα επικαλείται πηγές κοντά στο ζευγάρι που επιβεβαιώνουν ότι, παρόλο που αποφάσισαν να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους, προτεραιότητά τους παραμένει η ευημερία της κόρης τους, Ισμήνης. Συνεχίζουν να ζουν μαζί στο Παλαιό Ψυχικό και να διατηρούν μια αρμονική σχέση. Μάλιστα, προγραμματίζουν διακοπές στην Κρήτη με την κόρη τους στα μέσα Αυγούστου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, παρά την προσωπική τους απόφαση, θα συνεργαστούν και επαγγελματικά στην παράσταση “Ο Τελευταίος Χορός” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τον Οκτώβριο, δείχνοντας ότι οι δεσμοί μεταξύ τους παραμένουν ισχυροί.
Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε το 2010, συνεχίζει να διατηρεί μια σχέση σεβασμού και αγάπης.
Το απόγευμα του Σαββάτου 10/08, ο Γιάννης Αϊβάζης έκανε αίσθηση με την ανάρτησή του στο Instagram. Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό, ο ηθοποιός μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους μια ιστορία γεμάτη νόημα, συνοδεύοντάς την με το “απόφθεγμα της ημέρας,” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Μερικές φορές τα καλά πράγματα καταρρέουν, έτσι τα καλύτερα πράγματα μπορούν να πέσουν μαζί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστορία.