Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες από το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.
Οι οικογένειες των θυμάτων δεν μπορούν ακόμα και σήμερα να ξεπεράσουν τον άδικο χαμό των αγαπημένων τους προσώπων, ενώ ζητούν πιο έντονα από ποτέ από τη Δικαιοσύνη να πράξει όπως αρμόζει και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.
Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» εξασφάλισε την πρώτη συνέντευξη του Νίκου Ζήση, επιβάτη της αμαξοστοιχίας Intercity 62, που μπορεί να κατάφερε να σωθεί ωστόσο έχασε την πολυαγαπημένη του σύζυγο και μητέρα του μικρού γιου τους, Αθηνά Κατσάρα. Οι δυο τους ταξίδευαν μαζί το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των δύο τρένων.
Όσα ανέφερε
«358 μέρες χωρίς την Αθηνά. Πολλές φορές ο μικρός μου τη ζητάει, ενώ τον έχω πάει στα κοιμητήρια και του λέω ότι έχει το λευκό το σπιτάκι η μαμά. Εστιάζει το πρόσωπό του κατ’ ευθείαν στη φωτογραφία της μαμάς του. Είναι πολύ δύσκολο ένα παιδί να σου ζητάει μία η ώρα το βράδυ τη μαμά του και νιώθω άχρηστος που δεν μπορώ να του την προσφέρω. Ζούσαμε την απόλυτη ευτυχία και τώρα ζούμε την απόλυτη δυστυχία», λέει ο ίδιος στον δημοσιογράφο της εκπομπής Στρατή Λημνιό.
Δείτε το βίντεο
Ο ίδιος παραδέχεται, λίγο μετά, ότι θα προτιμούσε να έχει «φύγει» εκείνος και να σωζόταν η σύζυγός του, γιατί μια μάνα μεγαλώνει πιο σωστά το παιδί της, όπως λέει.
«Ερχόταν ασθενοφόρα και πίστευα ότι ένα θα έχει την Αθηνά», λέει σχεδόν δακρυσμένος στην κάμερα της εκπομπής, ενώ περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε αμέσως μετά τη σύγκρουση.
«Μου είπαν ότι έχει φύγει η Αθηνά μιάμιση ώρα πριν την κηδεία της. Ήμουν καθηλωμένος στο κρεβάτι νοσοκομείου. Να ξέρεις ότι κηδεύουν τη γυναίκα σου και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα».
Λίγες μέρες πριν, ο Νίκος Ζήσης προχώρησε σε μία ανάρτηση – γροθιά για την αδικοχαμένη σύζυγό του. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μία φωτογραφία με τον μικρό γιο τους να κοιτάζει τη φωτογραφία της που βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την ανάρτηση ήταν «για να φτάσει στις οθόνες σε αυτούς που ευθύνονται για το έγκλημα των Τεμπών, να καταλάβουν τι μπορεί να λείπει περισσότερο από ένα μωρό μόλις 3 ετών, την μάνα που του στέρησαν. Ίσως φτάσει στην οθόνη έστω σε έναν από αυτούς».