Το στίγμα της φαίνεται ότι θα αφήσει η δίκη της υπόθεση της Πάτρας, καθώς οι ιατροδικαστές για πρώτη φορά έρχονται σε σύγκρουση .
Τι δήλωσε η ιατροδικαστής:
Η στάση της ιατροδικαστού Ουρανίας Δημακοπούλου, η οποία έκανε στροφή 180 μοιρών, δηλώνοντας ότι η κεταμίνη που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη, δεν ήταν θανατηφόρα, αλλά θεραπευτική, έχει δημιουργήσει σάλο.
Όπως υπογράμμισε η ιατροδικαστής, μιλώντας σήμερα εκπομπή «Το Πρωινό», «όταν μίλησα πέρσι στις 31 Μαρτίου, είχα βάλει ένα μεγάλο “αν” μπροστά, λέγοντας πως “αν ισχύει αυτό που λέγεται για απόφραξη αεροφόρων οδών”, τότε ναι μιλάμε για εγκληματική ενέργεια», εξήγησε ότι τότε δεν είχε στα χέρια της τις σχετικές εκθέσεις και ότι απλά ανέφερε μια επιστημονική άποψη και πρόσθεσε ότι «ο ιατροδικαστής δεν αποφαίνεται περί αθωότητας ή όχι, ο ιατροδικαστής αποφαίνεται περί συνθηκών θανάτου και αιτία θανάτου» δήλωσε στον αέρα.
Όταν ο Γιώργος Λιάγκας ανέβασε τους τόνους, η ιατροδικαστής επεσήμανε ότι «μεταξύ εμού και του κ. Κούγια να μην υπάρχει συσχέτιση, με το σκεπτικό ότι εγώ δεν είμαι μεταξύ οποιαδήποτε δημοσιογράφου και του κ. Κούγια, σάκος του μποξ».
Ανατροπή στην υπόθεση της Πάτρας
Ερωτηθείσα για τα 6,5 MG κεταμίνης που βρέθηκαν στον οργανισμό της 9χρονης, απάντησε «αποδεικνύεται ότι η κεταμίνη έχει δοθεί πέριξ της στιγμής του θανάτου. Δηλαδή κατά τη διάρκεια της ανάνηψης», ενώ αναφερόμενη στην Ρούλα Πισπιρίγκου, την οποία γνώρισε μέσω του Αλέξη Κούγια, σημείωσε ότι “πρόκειται για έναν συντετριμμένο άνθρωπο… που δάκρυσε μπροστά στον εισαγγελέα, ενώ αναφέρθηκε και στα κιλά που έχασε η κατηγορούμενη”.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η Ουρανία ∆ημακοπούλου, την οποία ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «πυρηνικό όπλο», θα καταθέσει στο δικαστήριο προς υποστήριξη της αθωότητας της Ρούλκας Πισπιρίγκου.
Για την υπόθεση της Πάτρας μίλησε στην εκπομπή και η αναπληρώτρια καθηγήτρια κλινική φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρυσάνθη Σαρδέλη, η οποία τόνισε ότι δεν διαφωνεί με τον ισχυρισμό της Ουρανίας Δημακοπούλου ότι το φάρμακο μπορεί να επέφερε διαφορετικά αποτελέσματα σε διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά ξεκαθάρισε ότι η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού δεν χρησιμοποιείται από κανέναν γιατρό.