Μας χάρισαν άφθονο γέλιο: 5 κορυφαίες φάρσες που είδαμε στον τηλεοπτικό αέρα – Τα “θύματα” που την πάτησαν

Πρώτη Απριλίου σήμερα ή αλλιώς πρωταπριλιά και ως γνωστός, δεν θα λείψουν οι φάρσες,  που έχουν αγαπηθεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική θα έχουν την τιμητική του.

Μπορεί κανείς να μη γνωρίζει με βεβαιότητα από πού προέρχεται το συγκεκριμένο έθιμο όμως κάθε χρόνο αυτή την ημέρα το ψέμα είναι αυτό που κυριαρχεί.

Οι πρωταγωνιστές της μικρής οθόνης δεν ξεφεύγουν από τα πρωταπριλιάτικα αστεία και έτσι παρακάτω θα δείτε μερικές απολαυστικές φάρσες που είδαμε στον τηλεοπτικό αέρα.

Η επικρατέστερη εκδοχή για την προέλευση του εθίμου:

Η δημοφιλέστερη θεωρία πάντως για την προέλευση αυτού του εθίμου έχει σχέση με την αλλαγή του ημερολογίου τον 16ο αιώνα. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η έναρξη του νέου χρόνου γιορταζόταν στην αρχή της άνοιξης. Όταν η Γαλλία όμως άλλαξε σε ρωμαϊκό ημερολόγιο, η Πρωτοχρονιά «μετακινήθηκε» στον Ιανουάριο. Εκείνοι που αρνούνταν να δεχτούν αυτή τη μετάβαση, κυρίως εκείνοι που ζούσαν στην ύπαιθρο, έγιναν γνωστοί ως οι «ανόητοι του Απριλίου ή αλλιώς «April fools».

Μία άλλη εκδοχή λέει πως το έθιμο ξεκίνησε από τους Κέλτες οι οποίοι ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου, όμως εκείνο το διάστημα, τα ψάρια δεν πέφτουν εύκολα στα δίχτυα. Ετσι και αυτοί, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια έγινε, με το πέρασμα του χρόνου, έθιμο.

Δείτε μερικές φάρσες στην ελληνική τηλεόραση

Η πρωταπριλιάτικη φάρσα που είχαν κάνει στον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό στον ΑΝΤ1.

Το πρωταπριλιάτικο αστείο της Ζέτας Μακρυπούλια στον Νίκο Μουτσινά.

Πρωταπριλιάτικη φάρσα του Πρωινού στον Γιώργο Λιάγκα.

Το Πρωταπριλιάτικο αστείο του Γιώργου Λιανού.

Η φάρσα στην Μαρία Μπεκατώρου.

Related posts

Θαυματουργό μυστικό από τους μοναχούς του Αγίου Όρους – Πώς προστατεύονται από τον καρκίνο

Tο μυστικό της επιτυχίας και το εάν θα γίνουμε πλούσιοι κρύβεται στην παλάμη του χεριού σου

EKTAKTO – Νέα Μεγάλη φωτιά ΤΩΡΑ μέσα στη νύχτα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική