Πως να φτιάξετε ρύζι όπως στα ξενοδοχεία

Είναι μεγάλο λάθος να βάζουμε μόνο νερό για να μαγειρέψουμε το ρύζι

Συνταγή: Αυτό είναι το μυστικό που κάνουν στο ξενοδοχεία

Συστατικά:

1 φλιτζάνι ρύζι με μακρύκοκκο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 φλιτζάνια ζωμό

1 φύλλο δάφνης

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Οδηγίες:

Πλένουμε το ρύζι μέχρι να είναι καθαρό το νερό.

Λιώνουμε το βούτυρο ή ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μυρίσουν ωραία.

Προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να φαίνεται λίγο διαυγές.

Ρίχνουμε μέσα το ζωμό, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθεί σιγανά για 18-20 λεπτά.

Κατεβάζετε από την φωτιά.

Καλύψτε με πετσέτα και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να χωρίσετε τους κόκκους.

Απολαύστε!

Αθάνατη Ελλάδα: 13 συνταγές παραδοσιακού ελληνικού φαγητού που πρέπει να δοκιμάσεις

Φτιάξτε παραδοσιακό ελληνικό φαγητό στο σπίτι με αυτές τις συνταγές. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει αγαπημένα όπως ο μουσακάς και λιγότερο γνωστά φαγητά όπως τα παιδάκια.

Παστίτσιο

Μπορεί να ακούγεται σαν ζαχαροπλαστείο, αλλά το παστίτσιο είναι στην πραγματικότητα ελληνικά λαζάνια. Γεμίζεται με μια όμορφη σάλτσα μπεσαμέλ που ροδίζει στο φούρνο. Λίγη κανέλα στη σάλτσα του κρέατος του δίνει αυτή τη μοναδική ελληνική γεύση.

Ελληνική σαλάτα

Όλοι αγαπούν μια ελληνική σαλάτα. Ξέρατε όμως ότι αν παραγγείλετε ένα στην Ελλάδα πιθανότατα δεν θα πάρετε μαρούλι; Μόνο τα καλά πράγματα—φέτα, λαχανικά και ελαιόλαδο.

Αυτή η συνταγή ταιριάζει υπέροχα με ένα μπολ με αυθεντική ελληνική σούπα αβγολέμονο.

Κουραμπιέδες

Όπως κάθε παραδοσιακή συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα, κάθε ελληνική οικογένεια έχει τη δική της εκδοχή κουραμπιέδων. Προσθέστε ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή πασπαλίστε τα με νερό από άνθη πορτοκαλιάς πριν τα βυθίσετε σε ζάχαρη άχνη για να τους δώσετε τη δική σας προσωπική πινελιά.

Σπανακόπιτα

Μου αρέσει να έχω τα ορεκτικά στην κατάψυξη, ειδικά όταν πλησιάζει η περίοδος των γιορτών. Αυτή η εύκολη συνταγή σπανακόπιτας είναι από τις αγαπημένες μου όλων των εποχών. Τα λατρεύουν όλοι, προετοιμάζονται εύκολα και ψήνονται σε περίπου 20 λεπτά. —Σάνον Ντόμπος, Κάλγκαρυ, Αλμπέρτα

Ελιές

Οι ελιές Καλαμάτας δεν είναι οι μόνες ελιές που προέρχονται από την Ελλάδα. Θα βρείτε μεγάλη πράσινη Χαλκιδική, τσαλακωμένους μαύρους θρούμπες και πολλά άλλα. Ανακατέψτε μερικές ελληνικές ελιές και τις μαρινάρετε για να τις συνδυάσετε με την επόμενη σανίδα τυριού σας.

Μεταβείτε στη Συνταγή

Παιδάκια

Το αρνί καρυκευμένο με λεμόνι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι είναι αγαπημένο στις ταβέρνες σε όλη την Ελλάδα. Ψήστε τα στα κάρβουνα για την πιο αυθεντική γεύση.

Μουσακάς

Ο μουσακάς είναι το απόλυτο ελληνικό comfort food, ψημένο με στρώσεις κιμά, πατάτες ή μελιτζάνα και μια κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ. Απολαύστε αυτό το χορταστικό πιάτο μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα.

Μελιτζανοσαλάτα

Ο μεζές είναι ένας δημοφιλής τρόπος για φαγητό στην Ελλάδα. Αντί για ένα μεγάλο πιάτο, σερβίρονται και μοιράζονται πολλά μικρά πιάτα. Το ντιπ ψητής μελιτζάνας, που ονομάζεται μελιτζανοσαλάτα, κάνει συχνά την εμφάνισή του στο τραπέζι.

Ριζόγαλο

Το ρυζόγαλο είναι μια δημοφιλής απόλαυση όλη την ημέρα στην Ελλάδα. Τρώγεται για πρωινό, σνακ μετά το σχολείο και επιδόρπιο. Φροντίστε να το βάλετε με κανέλα για την πιο παραδοσιακή γεύση!

Πιπεριές Γεμιστές Ελληνικού Στυλ

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτές τις πολύχρωμες πιπεριές με αρνί, φέτα, ελιές και ελληνική ρίγανη; Φτιάξτε τα και θα νιώσετε σαν να γευματίζετε σε ένα υπαίθριο καφέ στην Αθήνα.

Ζυμαρικά

Όταν λέμε ζυμαρικά, λες Ιταλία, αλλά και οι Έλληνες την αγαπούν. Θα βρείτε συχνά πιάτα ζυμαρικών σε ένα τηγάνι φτιαγμένα με σάλτσα ντομάτας και κρέατα που κυμαίνονται από μοσχαρίσιο έως χοιρινό και βοδινό κρέας σε οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Γύρο παραδοσιακό

Οι γύροι είναι ίσως το πιο αγαπημένο ελληνικό φαγητό και για καλό λόγο. Είτε είναι φτιαγμένα με κοτόπουλο, χοιρινό ή αρνί, είναι γεμάτα γεύση και εξαιρετικά φορητά. Πασπαλίστε με καυτερή πάπρικα για μια πικάντικη πινελιά.

Μπακλαβάς

Ο παραδοσιακός μπακλαβάς φτιάχνεται με στρώση με στρώση τραγανή ζύμη φύλλου με γλυκιά, ξηρή γέμιση ενδιάμεσα. Αυτή η έκδοση έξι επιπέδων επιταχύνει τη διαδικασία γιατί ποιος θέλει να περιμένει περισσότερο τον μπακλαβά; Κανένας.

Related posts

«Ο γιατρός ήθελε να μου πάρει το έμβρυο, προσευχήθηκα στην Παναγία και μετά από 2 ώρες σταμάτησε η αιμορραγία»

Οι λογιστές δε θέλουν να το ξέρεις: Μην πετάτε την απόδειξη-Έτσι θα κερδίσεις μέχρι 4.400€-Το φορομπόνους που ελάχιστοι γνωρίζουν

Θρήνος για τον άτυχο Δημήτρη: Πήγε επαγγελματικό ταξίδι, ένιωσε αδιαθεσία και πέθανe