“Ο μπαμπάς μου” Ραγίζει καρδιές το αντίο του γιου του Δημήτρη Ήμελλου – Η επιθυμία της οικογένειας για την κηδεία

Ο Δημήτρης Ήμελλος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 57 ετών, από καρκίνο. Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρά την ασθένειά του, πάλεψε γενναία για την υγεία του επί δύο χρόνια, συνεχίζοντας τη δουλειά του τόσο στο θέατρο, όσο και την τηλεόραση.

Σύμφωνα με ανάρτηση του γιου του, Φοίβου Ήμελλου, η κηδεία του αγαπητού ηθοποιού θα γίνει την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, στο Α’ Νεκροταφείο. Σε δημοσίευσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρει: «Τον αγαπημένο μου μπαμπά θα αποχαιρετήσουμε συγγενείς, φίλοι και τα θεατρικά του παιδιά, Πέμπτη 19/12 στις 11:00 στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών. Επιθυμία του ίδιου και της οικογένειάς μας είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στον λογαριασμό του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ)».

Ο Δημήτρης Ήμελλος ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της σύγχρονης ελληνικής σκηνής κι αφήνει πίσω του μια πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά στον χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Γεννημένος στις 12 Ιουνίου 1967 στην Κυψέλη της Αθήνας, με ρίζες από τη Νάξο, ο Δημήτρης Ήμελλος μεγάλωσε σε πολύτεκνη οικογένεια. Στα παιδικά του χρόνια είχε περάσει τρία χρόνια εσώκλειστος σε οικοτροφείο, μία εμπειρία που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ιδιαίτερη σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Ο Δημήτρης Ήμελλος απέκτησε έναν γιο, τον Φοίβο, ο οποίος δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό του και ειδικά κατά τη διάρκεια της μεγάλης μάχης που έδωσε με την αρρώστια. Ο Φοίβος Ήμελλος είναι πτυχιούχος Κινηματογραφικών Σπουδών και κάτοχος μεταπτυχιακού στη Σκηνοθεσία κι έχει συμμετάσχει σε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές. Ο ηθοποιός είχε δηλώσει για τη σχέση τους: «Δεν τον συμβουλεύω, πατέρας του είμαι, όχι δάσκαλος». Ο Δημήτρης Ήμελλος παντρεύτηκε αλλά χώρισε όταν ο γιος του ήταν 8 ετών. Παρ’ όλα αυτά, διατήρησε στενή επαφή με την πρώην σύζυγό του, ενώ για τον ρόλο του πατέρα είχε προσθέσει: «Η δουλειά μας είναι βάρβαρη για τα παιδιά. Προσπαθήσαμε αργότερα να καλύψουμε το κενό».
Δημήτρης Ήμελλος: Την Πέμπτη στο Α’ Νεκροταφείο η κηδεία του ηθοποιού

Η υποκριτική μπήκε στη ζωή του κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Νομική Αθηνών. Εκεί γνώρισε το Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη και συνέχισε στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας. Η απόφασή του να εγκαταλείψει τη Νομική συνάντησε την αντίδραση του πατέρα του, όμως αργότερα κέρδισε την αποδοχή του: «Ο πατέρας μου στο τέλος της ζωής του μου είπε “καλά έκανες”». Ο σπουδαίος ηθοποιός συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες και έλαβε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις όπως: Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων, Οιδίπους επί Κολωνώ, Πέρσες και Ταρτούφος. Ξεχωριστή ήταν και η θητεία του στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (2001-2007), υπό τον Στάθη Λιβαθινό.

Το 2001 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Χορν για την ερμηνεία του στη «Φρεναπάτη», γεγονός που αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα του. Το 2005 απέσπασε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας από το περιοδικό «Αθηνόραμα» για τον ρόλο του στο έργο «Μολιέρος». Συμμετείχε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως: «Το 10», «Καρυωτάκης», «Σασμός» και «Άγιος Παΐσιος», ενώ στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε ταινίες όπως: «Beautiful people» (2001), «Delivery» (2004), «Bank Bang» (2008) και «Ράφτης» (2020).

Related posts

Πάντα ένας νικητής: Το αξέχαστο ζεϊμπέκικο του Κώστα Χαρδαβέλλα

Κόντρα Νικολούλη – Χαρδαβέλλα: Το «μαλλιοτάβηγμα», η κλοπή της εκπομπής και η ευχή που δεν θα εκπληρωθεί

Κώστας Χαρδαβέλλας: Το τελευταίο αντίο της Νικολούλη – «Ήσουν δάσκαλος και φίλος εκεί που θα πας…»