Ραγίζει καρδιές ο Μίλτος Πασχαλίδης για το Πολυτεχνείο: “Πάντα αυτό το βράδυ ο μπαμπάς μου ανοίγει τις φτερούγες του και γίνεται ένας άγγελος”

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ιστορική εξέγερση του πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου 1973.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης, με αφορμή τη σημερινή επέτειο, προχώρησε σε μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου διηγείται τις προσωπικές του μνήμες από εκείνη την ημέρα, παρόλο που -όπως γράφει- ήταν μόλις 4,5 ετών.

Ο ερμηνευτής, μιλά για τον πατέρα του, ο οποίος ήταν φαρμακοποιός, αλλά και δεξιός. ” Απόγευμα 16 Νοεμβρίου του ’73 μπήκε στο σπίτι έξαλλος και φώναξε στη μάνα μου: οι αλήτες κατεβάσαν τα τανκς, θα βαρέσουν τα παιδιά. Θα τους πάω φάρμακα. Η μάνα μου ήταν αριστερή. Του είπε: να πας αλλά να προσέχεις γιατί έχουμε παιδί. Και εκείνος της είπε: κι αυτά τα παιδιά έχουνε μανάδες. Φόρεσε την στολή του έφεδρου αξιωματικού για παραπλάνηση και κατέβηκε στο Πολυτεχνείο”, γράφει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

“Πάντα αυτό το βράδυ ο μπαμπάς μου ανοίγει τις φτερούγες του και γίνεται ένας άγγελος…”, σημειώνει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Μίλτου Πασχαλίδη:

Ο μπαμπάς μου ήταν φαρμακοποιός. Επίσης ήταν δεξιός. Έδινε μεγαλύτερη σημασία στο πρώτο. Απόγευμα 16 Νοεμβρίου του ’73 μπήκε στο σπίτι έξαλλος και φώναξε στη μάνα μου : οι αλήτες κατεβάσαν τα τανκς, θα βαρέσουν τα παιδιά. Θα τους πάω φάρμακα. Η μάνα μου ήταν αριστερή. Του είπε : να πας αλλά να προσέχεις γιατί έχουμε παιδί. Και εκείνος της είπε : κι αυτά τα παιδιά έχουνε μανάδες. Φόρεσε την στολή του έφεδρου αξιωματικού για παραπλάνηση και κατέβηκε στο Πολυτεχνείο. Πέταξε στους φοιτητές γάζες, ασπιρίνες και ιώδιο απο τα κάγκελα της Στουρνάρη. Γύρισε σπίτι κλαμένος. Δε ξέρω αν ήταν απ’τα δακρυγόνα ή κάτι άλλο.
Ήμουν τεσσεράμιση χρονών. Και πάντα αυτό το βράδυ ο μπαμπάς μου ανοίγει τις φτερούγες του και γίνεται ένας άγγελος.

Δείτε την ανάρτηση

Related posts

Νέος σεισμός πριν λίγο – Που είναι το επίκεντρο, οι πρώτες εκτιμήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ: Γνωστός ηθοποιός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Τα μυστικά που δεν λένε οι chef: Πως θα πετύχετε την τέλεια γαλοπούλα βήμα βήμα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι