Μια πεντανόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για αξεπέραστα μακαρόνια με κιμά έρχεται για να μας ενθουσιάσει. Η γνωστή μαγείρισσα μοιράστηκε το μυστικό της κόλπο για να βγαίνει πάντα νόστιμη η σάλτσα.Αν ωστόσο έχετε όρεξη για γλυκό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή της για πουτίγκα με σάλτσα φράουλας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 7 με 8 λεπτά σε δυνατή φωτιά…
Μια πεντανόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για αξεπέραστα μακαρόνια με κιμά έρχεται για να μας ενθουσιάσει. Η γνωστή μαγείρισσα μοιράστηκε το μυστικό της κόλπο για να βγαίνει πάντα νόστιμη η σάλτσα.
Υλικά
1 1/2 συσκ. μακαρόνια (σπαγγέτι Νο5) ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας
1 kg κιμά μοσχαρίσιο (περασμένο 1 φορά στην μηχανή)
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια (ψιλοκομμένα)
2 σκελίδες σκόρδο (σπασμένες)
2 καρότα μέτρια (ψιλοτριμμένα)
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. κονιάκ
2 συσκ. ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα στο χυμό τους
2 1/2 φλ. ζωμό κρέατος (ζεστό ή νερό)
1-2 δαφνόφυλλα
1/2 ξυλάκι κανέλας
1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
1-2 κλων. μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Μπόλικο κεφαλοτύρι (ψιλοτριμμένο)