Σαν σήμερα 4 χρόνια πριν ο φονικός σεισμός στη Σάμο: Όταν ο Άρης και η Κλαίρη «έφυγαν» αγκαλιά

Ήταν 30 Οκτωβρίου του 2020, όταν συγκλονίστηκε όλο το Πανελλήνιο από το θάνατο της 15χρονης Κλαίρης και του 17χρονου Άρη που καταπλακώθηκαν από πέτρινο τοίχο που έπεσε τη στιγμή που τα 6, 7 ρίχτερ χτύπησαν τη Σάμο.

Ακόμη και οι διασώστες της ΕΜΑΚ λύγισαν μπροστά στην εικόνα των δύο παιδιών τα οποία βρέθηκαν αγκαλιασμένα κάτω από πέτρες και χώμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων τα δύο παιδιά είχαν φύγει από το σχολείο και επέστρεφαν στα σπίτια τους όταν πέρασαν από το συγκεκριμένο στενό δρόμο τον οποίο χρησιμοποιούσαν σχεδόν καθημερινά.

Οι ιδιες μαρτυρίες πιθανολογούν ότι την ώρα της σεισμικής δόνησης ο 17χρονος μαθητής αγκάλιασε τη 15χρονη φίλη του για να την προστατεύσει χωρίς όμως να φανταστεί ότι πάνω από το κεφάλι τους παραμόνευε ο θάνατος.

Το στοιχείο που κάνει ακόμα πιο τραγικό το θάνατο του 17χρονου μαθητή είναι ότι ο πατέρας του γνωστός δημοσιογράφος του νησιού ενημέρωνε και τα Αθηναϊκά Μέσα για όλες τις εξελίξεις του σεισμού μη γνωρίζοντας όμως ότι ο πολυαγαπημένος του γιος ήταν το ένα από τα δύο θύματα του εγκέλαδου.

Και την ώρα που ο δημοσιογράφος πάσχιζε να μάθει λεπτομέρειες για τυχόν τραυματίες ή νεκρούς η σύζυγός του προσπαθούσε μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων να μάθει αν είναι καλά το παιδί τους, το οποίο εκείνη την ώρα επέστρεφε από το σχολείο.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια αργότερα, ο πατέρας του αδικοχαμένου Άρη, ανέβασε τη δική του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Λίγα λόγια για το σεισμό

Σεισμός μεταξύ Σμύρνης και Σάμου, σημειώθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2020 στις 13:51 ώρα Ελλάδος και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές κυρίως στην περιοχή της Σμύρνης και στο νησί της Σάμου. Ο σεισμός, που έγινε γνωστός στην Ελλάδα και ως σεισμός της Σάμου, είχε αποτέλεσμα εκατόν δεκατέσσερις (114) άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στα τουρκικά παράλια και άλλοι δύο στη Σάμο.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 19 χιλιόμετρα βορείως της Σάμου, στον κόλπο της Εφέσου, ενώ το μέγεθός του ήταν 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (το USGS αναφέρει ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,0) και έγινε αισθητός σε πολλά μέρη της Ελλάδας και της δυτικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με την κλίμακα Μερκάλι, ο σεισμός κατατάσσεται επίσημα στο επίπεδο VIII (8 με μέγιστο το 12), δηλαδή «καταστροφικός».

Λίγα λεπτά αργότερα, συνεπεία του σεισμού προκλήθηκε τσουνάμι, που έπληξε τόσο τη Σάμο και παρακείμενα νησιά όσο και την περιοχή της Σμύρνης.

Related posts

Εικόνες ντροπής στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών: Αδιάλυτες σοροί σε σεντόνια και μέλη θανόντων σε κοινή θέα Προσοχή σκληρές εικόνες

Την επόμενη φορά, παρατηρήστε το: Έτσι μας κλέβουν κάθε φορά που βάζουμε βενζίνη – Τι πρέπει να προσέχουμε πάντα

Σοκ: Νεκρos 21χρονος ποδοσφαιριστής