Συγκλονίζει ο Γιάννης Απέργης: «Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα το 1995 κοιμόμασταν σε παγκάκι»

Ο αγαπημένος ηθοποιός, Γιάννης Απέργης, παραχώρησε μια συγκλονιστική συνέντευξη και μίλήσε για τα δύσκολα χρόνια όταν είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα από την Αλβανία.

Ο ηθοποιός που έχει καταγωγή από την Αλβανία μίλησε στην εκπομπή «Μαμά-δες» και μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως βίωσε έντονο bullying λόγω της καταγωγής του.

«Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα, το 1995, κοιμόμασταν σε παγκάκι. Όταν ήρθαμε εδώ, θυμάμαι ότι καθίσαμε και κοιμηθήκαμε στο πάρκο Λογγίνου, ήμουν πέντε χρονών. Ακόμα και πέρυσι, όμως, που ερχόμουν στην παράσταση, έβλεπα στους δρόμους γονείς με σακίδια από τη Συρία να περπατάνε. Όλα αυτά είναι βιώματα. Λες “μακάρι να μπορούσα να τους βοηθήσω”, όμως δεν μπορείς», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα σχολικά χρόνια, εξηγεί πως οι καθηγητές του ήταν εκείνοι που τον έστρεψαν προς την υποκριτική.

Γιάννης Απέργης: Το bullying που βίωσε από καθηγητές στο σχολείο

«Είμαι ένα παζλ από καθηγητές. Στο σχολείο είχα πολλούς καλούς καθηγητές. Εκείνοι με έσπρωξαν για να μπω στη δραματική σχολή. Δεν θέλω όμως, σε αυτό το παζλ να βάλω κάποιους καθηγητές από το δημοτικό. Αυτό ήταν τραυματικό», τόνισε.

Τέλος, μοιράστηκε τις δυσάρεστες αναμνήσεις που του έχουν μείνει από τα χρόνια του στο δημοτικό.

«Να βλέπεις να μπαίνει ο δάσκαλος μέσα στην τάξη και να λέει “δεν φταίτε εσείς, αλλά φταίει το σύστημα που σας έχει εδώ όλους μαζί”. Και αυτό το καταλαβαίνεις μεγαλώνοντας. Εννοούσε τα παιδιά που ήταν ξένα, μιας και είχαμε μαύρα, αλλά και κινεζάκια στην τάξη. Μπορεί δηλαδή να μιλούσε ένα παιδί που ήταν ξένο και να του έλεγε “σιωπή, μη μιλάς”. Είναι μια πικρή αλήθεια και αυτό μου έχει μείνει πάρα πολύ. Το λέω και το ξαναλέω ότι πρέπει να προσέχουμε τα σχολεία», δήλωσε.

Related posts

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε το λογότυπο του Κινήματος Δημοκρατίας – Το λουλούδι και το χρώμα

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ: Έρχεται τελικά τα Χριστούγεννα, αυτό που θέλουν όλοι οι Έλληνες

Ο Πέτρος Ιακωβίδης απαντάει αν είναι ζευγάρι με την Νατάσα Θεοδωρίδου – «Όταν είσαι με έναν άνθρωπο πολύ κοντά…»