Ήταν 1971 όταν ξεκίνησε το λειτουργία του το εστιατόριο Αχνός στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ολύμπου. 53 χρόνια μετά φαίνεται πως έφτασε το πλήρωμα το χρόνου με ακόμη ένα μαγαζί που αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης να κλείνει.
Το Μαγειρείο έγινε γνωστό από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, φιλοξενόντας καθημερινά πολλούς φοιτητές αλλά και εργαζόμενους στην περιοχή, με τα μπιφτέκια του να γίνονται ξακουστά και πολλοί να μιλούν για το πιο νόστιμα μπιφτέκια της πόλης.
Με πολλές επιλογές της ώρας και με μαγειρευτά, τάισε 53 ολόκληρα χρόνια, χιλιάδες κόσμου.
Από τις 30 Σεπτεμβρίου ωστόσο, το αγαπημένο στέκι πολλών, κατέβασε ρολά.
Στην τζαμαρία του υπάρχει και η σχετική ενημέρωση, με ευχαριστήριο μήνυμα προς το κοινό που τόσα χρόνια στήριξε και αγάπησε το κατάστημα.