Η συνταγή προέρχεται από Ελίνα Σκλαβού – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα, κόβω ένα κιλό ποντίκι σε κομμάτια και το σοτάρω σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέτω νερό, λίγους κόκκους πιπέρι και σιγοβράζω για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, τσιγαρίζω 2 κρεμμύδια και 3 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια με ελαιόλαδο. Όταν ροδίσουν, προσθέτω 3-4 πατάτες κομμένες στα τέσσερα και ανακατεύω.
Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μια κούπα από το ζωμό. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνω το κρέας και 2-3 δαφνόφυλλα. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 5 λεπτά.
Τέλος, συμπληρώνω ζωμό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό και το αφήνω σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα.
Αφού κρυώσει λίγο, ετοιμάζω το αυγολέμονο: χτυπάω 2 ασπράδια με 2 λεμόνια μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτω τους κρόκους και λίγο ζωμό από το φαγητό.
Στην χύτρα, ρίχνω λίγο ελαιόλαδο για να θωρακίσω το κρέας. Προσθέτω 3-4 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγο κουρκουμά και 1 ολόκληρο μεγάλο κρεμμύδι. Όταν αρχίσει να βράζει, κλείνω τη χύτρα.
Βράζω για 30 λεπτά, έπειτα απελευθερώνω τον ατμό, ανοίγω τη χύτρα και προσθέτω πατάτες, καρότα, σέλινο και μια ολόκληρη ντομάτα. Βράζω μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και προς το τέλος προσθέτω λίγο κριθαράκι.
Σερβίρω με επιπλέον λεμόνι και πιπέρι στο πιάτο μας.