Το δικό της μήνυμα, με αφορμή τη συζήτηση για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών θέλησε να στείλει η επικεφαλής της «Φωνής Λογικής», Αφροδίτη Λατινοπούλου.
Αναλυτικά η ανάρτηση της
Με μία ανάρτηση-βίντεο στο Instagram αναλύει τις θέσεις της επάνω στο επίμαχο νομοσχέδιο, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, ταυτόχρονα ωστόσο αφήνει υπονοούμενα και για χιλιάδες ομόφυλα ζευγάρια που περιμένουν να υιοθετήσουν ένα παιδί.
«Αλήθεια είναι κρίμα να νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανόητους και να μας ρίχνουν τόσο δούλεμα για το νέο νομοσχέδιο για τους ομοφυλόφιλους. Για να καταλάβετε τα κυβερνητικά ψέματα και πώς χρησιμοποιούν χωρίς αιδώ τα παιδιά που μένουν στα ιδρύματα, για να κάνουν την προπαγάνδα τους και να πετύχουν τους σκοπούς τους, τα παιδιά στη χώρα μας που είναι σήμερα στα ιδρύματα είναι ελάχιστα, για την ακρίβεια 721 παιδιά. Και από αυτά προς υιοθεσία είναι μόλις τα 149! Και προσπαθούν να μας πουν πως όλα αυτά γίνονται για τα παιδιά. Πόση υποκρισία πια;», ανέφερε αρχικά.
Και συμπλήρωσε: «Αρκεί να σας πω πως μόνο πέρσι οι αιτήσεις για υιοθεσία ήταν 2.639. Και αντί να δώσουν αυτά τα παιδιά σε οικογένειες και να διευκολύνουν αυτά τα ζευγάρια που λιώνουν χρόνια περιμένοντας να υιοθετήσουν ένα παιδάκι, ενώ έχουν όλες τις προϋποθέσεις, μας προωθούν το νομοσχέδιο των ομοφυλόφιλων.
Συμφωνώ απόλυτα πως αυτά τα παιδιά πρέπει να είναι προτεραιότητά μας, όμως οι επιθυμίες των ενήλικων ομοφυλόφιλων οφείλουν να σταματούν εκεί που ξεκινούν τα δικαιώματα των παιδιών. Η συζήτηση έπρεπε να έχει ένα, και μόνο, υποκείμενο. Και αυτό είναι τα παιδιά, και τα δικαιώματά τους. Η πολιτεία και η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών. Αντ’ αυτού δεν βλέπω κανένας να μιλάει γι’ αυτά».
Κλείνοντας το συγκεκριμένο κομμάτι αναφέρει κάποια ερωτήματα: «Πού είναι οι επιστήμονες να μιλήσουν για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της μητέρας και του πατέρα; Πού είναι οι κυβερνώντες να αναλύσουν το σχέδιό τους για τον εκσυγχρονισμό των ιδρυμάτων και την αξιολόγηση της Πρόνοιας, για την επιτάχυνση των διαδικασιών υιοθεσίας από τα χιλιάδες ζευγάρια. Πού είναι οι παιδοψυχολόγοι να μας πουν πόσο υγιές είναι ένα παιδί να μεγαλώνει με άτομα του ίδιου φύλου και πόσο υγιές είναι τα άτομα αυτά να αισθάνονται δυσφορία στο σώμα το οποίο γεννήθηκαν. Πού είναι επίσης οι ψυχίατροι να μας μιλήσουν για το πόσο μπορούν άτομα που έχουν υποβληθεί σε ορμονοθεραπείες και αλλαγές φύλου, να έχουν μία ισορροπημένη συμπεριφορά και να αναλαμβάνουν την επιμέλεια ενός παιδιού».