Οι αθλητές προπονούνται όλη τους τη ζωή για να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες και ειλικρινά χuνουν ιδρώτα και αίμα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Όλη αυτή τη σκλήρη δουλειά την υπομένουν, με σκοπό να κερδίσουν κάποιο μετάλλιο στο τέλος. Οι δύσκολες προπονήσεις και η εξάντληση γίνονται μόνο και μόνο για τη στιγμή που θα βρεθούν στο στάδιο, εκπροσωπόντας την χώρα τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.
Ας μάθουμε πως οι χώρες αμοίβουν τους ηρωές τους όταν αυτοί/ες κερδίσουν ένα μετάλλιο.
Ποια είναι η αξία των μεταλλίων:
- Χρυσό – 600 δολάρια: Το χρυσό μετάλλιο στη πραγματικότητα, αποτελείται μόνο από 1% από χρυσό. Το υπόλοιπο είναι 92,5% ασήμι και 6,16% χαλκό.
- Ασημένιο: 325 δολάρια: Αποτελείται από, 92,5% ασήμι και 7,2% χαλκό.
- Χάλκινο: 3 δολάρια: Αποτελείται από 97% χαλκό, 2,5% ψευδάργυρο και 0,5% κασσίτερο.
Τα Ολυμπιακά Μετάλλια φορολογούνται!
Ναι, σωστά διαβάστε! Οι αθλητές φορολογούνται βάσει των μεταλλίων που έχουν κερδίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η σκληρή δουλειά, η έλλειψη χρημάτων και η χρηματοδότηση από τις ομοσπονδίες δεν αντέχουν και οι αθλητές πρέπει να πληρώνουν φόρους για τα μετάλλια.
Η Σιγκαπούρη δίνει τις υψηλότερες ανταμοιβές.
Η εθνική ομοσπονδία δίνει τις υψηλότερες ανταμοιβές από οποιαδήποτε άλλη χώρα, για τα κερδισμένα μετάλλια. Περίπου στα 734.000 δολάρια για το χρυσό, στους νικητές των ασημένιων μεταλλίων περίπου 367.000 δολάρια και 183.000 δολάρια στους χάλκινους νικητές.
Καμία ανταμοιβή από το Ηνωμένο Βασίλειο…
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν παρέχει κανένα οικονομικό κίνητρο για τους αθλητές και τις αθλητριές του. Η Μεγάλη Βρετανία είναι η μόνη μεγάλη υποψήφιος χώρα που δεν προσφέρει χρηματικό έπαθλο στους νικητές μεταλλίων.
Κάποιες χώρες προσφέρουν τις ανταμοιβές σε δόσεις:
Η Ταϊλάνδη προσφέρει στους αθλητές το ποσό των 314.000 δολαρίων, σε μια περίοδο 20 ετών. Οι Φιλιππίνες προσφέρουν και αυτές, σε μια περίοδο 20 ετών, 237.000 δολάρια.
Η Μαλαισία ανταμοίβει τους αθλητές της με διαφορετικό τρόπο:
Η Μαλαισία προσφέρει στους νικητές των χρυσών μεταλλίων με μία μπάρα χρυσού, αξίας 600.000 δολαρίων! Είναι η μοναδική χώρα που ανταμοίβει τους αθλητές της με αυτόν τον τρόπο.
Οι μεγαλύτερες χώρες προσφέρουν χαμηλότερα ποσά στους νικητές μεταλλίων:
Χώρες όπως η Γαλία, η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία προσφέρουν πολύ λιγότερα σε σχέση με μικρότερες χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν, οι οποιές είναι πολύ πιο μπροστά στις ανταμοιβές προς τους αθλητές και τις αθλήτριές τους.
Δείτε και μερικά καταπληκτικά Ολυμπιακά γεγονότα, για να σας κρατάμε ενήμερους:
Credits: Witty Feed