Το αυτόνομο όχημα της Google σε ατύχημα με τραυματία (vid) - Fanpage

Το αυτόνομο όχημα της Google σε ατύχημα με τραυματία (vid)

Ακόμα και η πλέον προηγμένη τεχνολογία δεν μπορεί να εξαλείψει το ενδεχόμενο λάθους και ατυχημάτων, πράγμα που πλέον έχει συνειδητοποιήσει η ομάδα της Google που δουλεύει πάνω στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης.

Παρότι οι δοκιμές της πάνε πολύ καλά, δεν έχουν λείψει τα ατυχήματα αφού όσο κι αν το αυτόνομο όχημα λειτουργεί βάσει κάθε κανόνα, οι γύρω του, οι άνθρωποι δηλαδή, δεν κάνουν πάντα το ίδιο. Αυτό συνέβη και πρόσφατα σε μία διασταύρωση στο Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Associated Press, ήταν το πρώτο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη αυτόνομο όχημα της Google όπου σημειώθηκε και τραυματισμός. Τι συνέβη όμως;

Ο επικεφαλής του σχετικού προγράμματος του τεχνολογικού κολοσσού, Chris Urmson, περιγράφει: “Το φανάρι ήταν πράσινο αλλά λόγω αυξημένης κίνησης, δεν υπήρχε ροή. Έτσι τρία οχήματα, ανάμεσά τους και το δικό μας, ακινητοποιήθηκαν πίσω από αυτό ώστε να μη βρεθούν ακινητοποιημένα στο κέντρο της διασταύρωσης. Όμως ο οδηγός που ακολουθούσε δεν σταμάτησε και έπεσε πάνω στο όχημά μας με ταχύτητα περίπου 30 km/h. Ο οδηγός ήταν αφηρημένος και δεν παρατηρούσε τι συνέβαινε μπροστά του στο δρόμο“.

Το τι ακριβώς συνέβη, κατεγράφη και από το ίδιο το αυτοκίνητο της Google και μπορείτε να το δείτε στο video που ακολουθεί…

Σύμφωνα με τον Urmson, από το 2009 όταν και ξεκίνησαν οι σχετικές δοκιμές, έχουν σημειωθεί 14 ατυχήματα στα οποία ενεπλάκη αυτόνομο όχημα της Google. Ωστόσο κανένα με δική του υπαιτιότητα. Όλα αυτά ενώ τα αυτόνομα οχήματα έχουν καλύψει πάνω από 3.5 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε αυτά τα έξι χρόνια.

πηγη

Αφήστε το σχόλιο σας: