15 Έξυπνα & Χρήσιμα Κόλπα για το Αυτοκίνητο που θα σας Βοηθήσουν να Επιβιώσετε το Φετινό Χειμώνα. Το 13ο είναι Χρυσός! - Fanpage

15 Έξυπνα & Χρήσιμα Κόλπα για το Αυτοκίνητο που θα σας Βοηθήσουν να Επιβιώσετε το Φετινό Χειμώνα. Το 13ο είναι Χρυσός!

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και ο καιρός είναι απρόβλεπτος. Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων με το αυτοκίνητό σας, διαβάστε τα παρακάτω 15 χρήσιμα κόλπα για να είστε πάντα προετοιμασμένοι σε πάγο και χιόνι. 

1. Τα θολά τζάμια είναι πρόβλημα για το χειμώνα. Ο αφρός ξυρίσματος αποδεικνύεται πολύ χρήσιμος. Με μια καθαρή πετσέτα περάστε αφρό ξυρίσματος στο εσωτερικό του παρμπρίζ και σε όλα τα τζάμια.

1

2. Για ένα γρήγορο καθάρισμα, καθαρίστε τα τζάμια με ένα σφουγγάρι για πίνακα.

2

3. Αν δεν έχετε άλλο τρόπο να καθαρίσετε τα τζάμια από πάγο, τότε χρησιμοποιήστε μια πλαστική κάρτα.

3

4. Αν υπάρχει δυνατότητα, παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στην ανατολή του ήλιου. Έτσι το παρμπρίζ θα ξεπαγώσει φυσικά το πρωί.

4

5. Καλύψτε τους πλαϊνούς καθρέφτες με πλαστικές σακούλες για να αποφύγετε να σχηματιστεί πάγος.

5

6. Ξεθολώστε τα φανάρια με λευκή οδοντόκρεμα. Απλώστε σε κάθε φανάρι και στη συνέχεια ξεπλύντε με ζεστό νερό και σκουπίστε με ένα πανί. Θα βελτιώσει ορατά τη διαφάνεια των φαναριών.

6

7. Αφού καθαρίσετε με οδοντόκρεμα, μπορείτε να εφαρμόσετε και μια στρώση κερί. Αυτό θα αποτρέψει το χιόνι και το νερό να μείνει στα φανάρια για εβδομάδες.

7

8. Φυλάξτε ένα ζευγάρι παλιές μεγάλες κάλτσες στο ντουλαπάκι. Μπορείτε να τις φορέσετε πάνω από τα παπούτσια όταν θα χρειαστεί να σπρώξετε το αυτοκίνητο πάνω από το χιόνι και τον πάγο για καλύτερο κράτημα.

9

9. Σηκώστε τους υαλοκαθαριστήρες το βράδυ και καλύψτε τους με σακούλα ή κάλτσες για καλύτερο καθάρισμα το πρωί.

10

10. Ένα σπιτικό σπρέι για παγωμένα παράθυρα: Γεμίστε ένα μπουκάλι σπρέι με 1/3 νερό και με 2/3 μέρη αλκοόλ. Ψεκάστε το παρμπρίζ σας και δείτε τον πάγο να λιώνει!

11

11. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε παγωμένες κλειδαριές.

12

12. Ο πάγος, το αλάτι και το χιόνι είνα επιβλαβή για το κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Τις πιο ζεστές μέρες, τοποθετήστε έναν ψεκαστήρα κάτω από το αυτοκίνητο και κάντε μερικές φορές μπρος και όπισθεν για να καθαριστεί από κάτω.

13

13. Πριν έρθει ο παγωμένος καιρός, τοποθετήστε μερικές σακούλες με άμμο γάτας στο πορτμπαγκάζ. Αυτό θα δώσει βάρος στους πίσω τροχούς για καλύτερη ολίσθηση. Επιπλέον, αν ποτέ κολλήσετε στον πάγο ή σε λάσπη, μπορείτε να ρίξετε άμμο κάτω από τα λάστιχα και κάτω από τα πόδια σας.

14

14. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα χαλάκια σας επίσης. Τοποθετήστε τα ελαστικά χαλάκια κάτω από τα λάστιχα για καλύτερη ολίσθηση σε παγωμένη επιφάνεια. Μη ξεχάσετε μετά να τα πάρετε!

15

15. Πάντα να είστε προετοιμασμένοι. Έχετε πάντα μέσα στο αυτοκίνητο, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες φαρμακείο, κουβέρτα, φακό, γάντια, εναλλακτικά παπούτσια, νερό και τροφή.

16

Credit: Diply

Αφήστε το σχόλιο σας: