7 Προβλήματα που εμφανίζει το Αυτοκίνητό μας τον Χειμώνα και ΠΩΣ να τα Αντιμετωπίσουμε. Το 6ο Σώζει Ζωές! - Fanpage

7 Προβλήματα που εμφανίζει το Αυτοκίνητό μας τον Χειμώνα και ΠΩΣ να τα Αντιμετωπίσουμε. Το 6ο Σώζει Ζωές!

Ίσως ο χειμώνας για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μην είναι η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου, καθώς υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία: θα πρέπει να αλλάξετε τα ελαστικά ή να φορέσετε αλυσίδες χιονιού, να καθαρίζετε συνεχώς το παρμπρίζ κάθε πρωί και να καθαρίσετε το αυτοκίνητο από το χιόνι και τον πάγο.

Έτσι αποφασίσαμε να σας προσφέρουμε τις απαραίτητες συμβουλές για να μη φοβηθείτε τον κρύο καιρό.

Παρμπρίζ που έχει πιάσει πάγο

1

Πώς να λύσετε το πρόβλημα: Ανακατεύουμε ξύδι και νερό σε αναλογία 3: 1 και ψεκάζουμε πάνω στο παρμπρίζ.

Πώς να το αποτρέψετε: Αν το παράθυρο έχει παγώσει, σε ένα μπουκάλι σπρέι (1 λίτρο), προσθέστε καθαρό οινόπνευμα (600 ml), νερό (200 ml) και υγρό πιάτων (1 σταγόνα). Ψεκάστε το μείγμα στο παγωμένο παρμπρίζ.

Παγωμένη κλειδαριά

2

Πώς να λύσετε το πρόβλημα: ένα απλός τρόπος για να ανοίξετε μια παγωμένη κλειδαριά και να αφαιρέσετε τον πάγο είναι με τζελ απολύμανσης χεριών. Απλώστε μερικές σταγόνες στο κλειδί ή πάνω στη σχισμή της κλειδαριάς, και θα μπορέσετε να ξεκλειδώσετε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν παλιό τρόπο: ζεστάνετε το κλειδί με αναπτήρα  και τοποθετήστε το στην κλειδαριά. Αλλά να είστε προσεκτικοί για να μην καεί.

Πώς να το αποτρέψετε: για να μη παγώσει η κλειδαριά, πριν τα μεγάλα κρύα, ψεκάστε τη κλειδαριά με λίγο λιπαντικό σπρέι WD-40. Θα σας χρειαστούν λίγα λεπτά, αλλά δεν θα έχετε προβλήματα με τη κλειδαριά το χειμώνα.

Οι πόρτες δεν μπορούν να ανοίξουν

3

Πώς να αποφύγετε το πάγωμα των λάστιχων στην πόρτα; Εδώ μπορεί να σας βοηθήσει ένα απλό σπρέι μαγειρέματος (πωλούνται σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ). Απλά ψεκάστε το λάστιχο καουτσούκ στις πόρτες και σκουπίστε με μια χαρτοπετσέτα.

Θολά τζάμια

4

Πώς να λύσετε το πρόβλημα: Σκουπίστε τα τζάμια με ένα σφουγγάρι για πίνακα με μαρκαδόρους. Τα τζάμια δε θα θολώσουν και δε θα αφήσει γραμμές.

Πώς να το αποτρέψετε: Γεμίστε μια παλιά κάλτσα ή ένα ένα πάνινο πουγκί με άμμο γάτας και τοποθετήστε το κάτω από το κάθισμα. Η άμμος θα απορροφήσει την υγρασία και τα τζάμια δε θα θολώνουν.

Συμβουλή: Μην αφήνετε ανοικτά δοχεία με υγρό ή νερό για όλο το βράδυ μέσα στο αυτοκίνητό σας.

Πάγος για εξωτερικούς καθρέπτες

5

Πώς να το αποτρέψετε: Για να αποφύγετε τον σχηματισμό πάγου στον καθρέφτη, απλά τυλίξτε τους καθρέφτες κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πλαστικές σακούλες και στερεώστε τις με ένα λάστιχο. Το πρωί αφαιρέστε τις σακούλες, και θα δείτε ότι οι καθρέφτες είναι απολύτως καθαροί, και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρόνο στο καθάρισμά τους.

Θολά φώτα που έχουν παγώσει

6

Πώς να το αποτρέψετε: Αρχικά καθαρίστε σχολαστικά τα φώτα και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα κεριού. Το κερί δεν επιτρέψει να μείνει χιόνι ή νερό. Το αποτέλεσμα διαρκεί για μερικές εβδομάδες, και δεν θα χρειαστεί να τα σκουπίζετε συνεχώς.

Το αυτοκίνητο κόλλησε στο χιόνι

7

Στην πραγματικότητα, αν το αυτοκίνητο δεν θαφτεί «με την μπροστινή μούρη», είναι εύκολο να βγείτε από το χιόνι και χωρίς βοήθεια.

Πώς να λύσετε το πρόβλημα: Εφοδιαστείτε το χειμώνα στο πορτ μπαγκάζ με μερικές άμμους γάτας. Αν το αυτοκίνητο κολλήσει (ιδιαίτερα χρήσιμο στον πάγο), ρίξτε λίγο άμμο κάτω από τους τροχούς για τριβή, ώστε να μπορέσετε να φύγετε εύκολα.

Υπάρχει και ένα άλλο κόλπο, που γνωρίζουν ελάχιστοι. Πάρτε τα λαστιχένια πατάκια και τοποθετήστε τα κάτω από τις ρόδες. Θα δημιουργηθεί πάτημα για να ξεκολλήσουν οι ρόδες και θα μπορέσετε να φύγετε.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: