8 Πανέξυπνα Κόλπα για να κάνετε Οικονομία στην Βενζίνη και να γλιτώσετε πολλά Χρήματα! - Fanpage

8 Πανέξυπνα Κόλπα για να κάνετε Οικονομία στην Βενζίνη και να γλιτώσετε πολλά Χρήματα!

Η κανονική λειτουργία του αυτοκινήτου καταναλώνει αρκετά καύσιμα. Επιπλέον, όσο πιο συχνά χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο, τόσο περισσότερο χρειάζεται συντήρηση.

Συγκεντρώσαμε 8 χρήσιμες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να σώσετε όχι μόνο τα καύσιμα, αλλά και να εξοικονομήσετε σε συντήρηση.

8. Μην πατάτε το πεντάλ του γκαζιού στο πάτωμα

1

Ενώ οδηγείτε μπορεί να χρειαστεί να φρενάρετε απότομα. Όμως και στις σχολές οδήγησης εξηγούν ότι h ομαλή επιτάχυνση και ομαλή εγγυώνται χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Κατά τη διάρκεια της απότομης επιτάχυνσης, το αυτοκίνητο καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, και συνεπώς η κατανάλωση καυσίμου αυξάνεται.

7. Χρησιμοποιήστε το cruise control στην εθνική οδό

2

Με την τήρηση των ορίων ταχύτητας και τη χρήση του cruise control το όχημά σας θα καταναλώνει πολύ λιγότερο καύσιμο σε μία μεγάλη επιτάχυνση στα ευθεία τμήματα του δρόμου. Για να αντιμετωπίσει την αντίσταση του αέρα, η μηχανή αυξάνει την ταχύτητα και κατά συνέπεια την κατανάλωση καυσίμου.

6. Κάντε έγκαιρη συντήρηση

Το φίλτρο λαδιού και το λάδι του κινητήρα πρέπει να αλλάζει κάθε 7 χιλιάδες χλμ. Επίσης, μην ξεχνάτε να αντικαθιστάτε το μπουζί και το φίλτρο αέρα. Για να αποφύγετε περιττές δαπάνες, αλλάξτε τα έγκαιρα, καθώς η καθυστέρηση μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση της μηχανής, και η επισκευή της θα σας κοστίσει πολύ πιο ακριβά.

5. Κλείστε το κλιματιστικό

4

Σε αυτό το σημείο, ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του αν θέλει να θυσιάσει την άνεση του για να γλιτώσει καύσιμα. Με το κλιματιστικό αναμμένο, η κατανάλωση του καυσίμου αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 15%. Άλλες ηλεκτρικές συσκευές στο αυτοκίνητο δεν καταναλώνουν τόσα καύσιμα. Αλλά αν απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό, θα εξοικονομήσετε περίπου 2 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.

4. Κάντε ορθολογική χρήση της διαδρομής

5

Ο σχεδιασμός μιας διαδρομής βοηθά στην εξοικονόμηση των καυσίμων, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας ψυχρής περιόδου. Ένας πρόσφατα ζεσταμένος κινητήρας χρησιμοποιεί περισσότερο καύσιμο κατά τη διάρκεια των πρώτων 8-10 χλμ. Προσπαθήστε να συνδυάσετε όλες τις δουλειές σας σε μία διαδρομή, έτσι ώστε να μην θερμαίνετε τον κινητήρα μερικές φορές την ημέρα.

3. Προσπαθήστε να μην οδηγείτε στη βροχή

6

Εκτός από το γεγονός ότι η δυνατή βροχή αυξάνει τον αριθμό των ατυχημάτων, αυξάνεται και η κατανάλωση του καυσίμου. Αν σε μια ηλιόλουστη μέρα, όταν το αυτοκίνητο επιταχύνει, ξοδεύει ενέργεια στην αντίσταση της ροής του αέρα, τότε σε μέρα με βροχή η αντίσταση του νερού κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερη.

2. Ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών

7

Καταρχάς, τα καλά φουσκωμένα λάστιχα παρέχουν βέλτιστη απόσταση φρεναρίσματος. Δεύτερον, αν οι τροχοί έχουν λιγότερη πίεση, τουλάχιστον κατά 0,1 bar, η κατανάλωση καυσίμου θα αυξηθεί κατά 2-3%. Είναι σημαντικό να τηρείται το επίπεδο της πίεσης των ελαστικών που συνιστώνται, ιδιαίτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

1. Αφαιρέστε όλο το επιπλέον βάρος από το αυτοκίνητο

8

Μερικοί οδηγοί έχουν τη συνήθεια να φέρουν μαζί τους τα πάντα: τόσο τα απαραίτητα, όσο και περιττά. Είναι καλύτερα να βγάλετε από το πορτ μπαγκάζ όλα τα περιττά και να κρατήσετε μόνο τα πραγματικά απαραίτητα πράγματα (εφεδρικό τροχό, γρύλο, φαρμακείο, πυροσβεστήρα). Όσο πιο φορτωμένο είναι το αυτοκίνητό σας, τόσο περισσότερα καύσιμα καταναλώνει κατά την οδήγηση.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: