Αυτό το tip για να αστράφτει ο φούρνος σας είναι πραγματικά πανεύκολο και δε θα σας κοστίσει τίποτα!
Τι θα χρειαστείτε:
- ένα μικρό μπολ
- νερό
- μπουκαλάκι σπρέι
- μαγειρική σόδα
- ένα πανί
- ξύδι
Οδηγίες:
- Ανακατέψτε μερικές κουταλιές μαγειρική σόδια με νερό, στο μπολ, μέχρι να σχηματίσετε πάστα που απλώνεται εύκολα.
- Βγάλτε τις σχάρες και απλώστε την πάστα στο εσωτερικό του φούρνου (μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και στις σχάρες αν χρειάζεται). Το μείγμα σας σύντομα θα καφετίσει.
- Για καλύτερα αποτελέσματα αφήστε το εκεί όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον για 12 ώρες πριν απομακρύνετε την πάστα. Χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο πανί.
- Για επιπλέον καθαριότητα, βάλτε το ξύδι στο σπρέι και ψεκάστε τις επιφάνειες όπου υπάρχουν ακόμη υπολείμματα της πάστας (το ίδιο και για τις σχάρες).
- Σκουπίστε με ένα βρεγμένο πανί.
- Βάλτε τις σχάρες στη θέση τους και ανάψτε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει.
Για να καθαρίσετε το τζάμι του φούρνου:
- Φτιάξτε πάλι την πάστα μαγειρικής σόδας με νερό.
- Απλώστε την στο τζάμι.
- Αφήστε την για 30-40 λεπτά, ανάλογα με το πόσο βρώμικο είναι.
- Σκουπίστε με ένα πανί.