DIY

Έχετε προσέξει ότι το Χερούλι της Κατσαρόλας έχει μια Τρύπα στην άκρη του; Δεν έχετε Ιδέα ΠΟΥ χρησιμεύει!

Λογικά όλοι έχουν από μια κατσαρόλα στο σπίτι τους. Αλλά τι κάνετε μ’αυτήν; Μαγειρεύετε; Μάλλον όπως οι περισσότεροι. Πολύ λίγοι ξέρουν τι άλλο μπορείτε να κάνετε με αυτό το αντικείμενο. Δείτε 5 απίθανα πράγματα μπορείτε να κάνετε με μια απλή κατσαρόλα με χερούλι.

1. Ξεφλουδίστε εύκολα τα βραστά αβγά

Τα βραστά αβγά είναι τέλεια. Αλλά το τσόφλι μας παιδεύει λίγο. Ευτυχώς, υπάρχει ένα απλό κόλπο γι’αυτό το πρόβλημα. Αρχικά, βράστε τα αβγά όσο σφιχτά σας αρέσουν.

Στη συνέχεια πετάξτε το καυτό νερό και αφήστε τα αβγά στην κατσαρόλα προσθέτοντας κρύο νερό. Αφήστε τα να κρυώσουν μέχρι να μπορείτε να πιάσετε την κατσαρόλα από όλες τις πλευρές.

Τώρα βάλτε το καπάκι πάλι πάνω στην κατσαρόλα. Κρατήστε το σφιχτά και κουνήστε δυνατά την κατσαρόλα με το νερό και τα αβγά μέσα. Όταν βγάλετε το καπάκι, το τσόφλι θα βγει πιο εύκολα. Αν δεν είναι εύκολο, επαναλάβετε το τελευταίο βήμα και δοκιμάστε ξανά.

2. Στερεώστε την ξύλινη κουτάλα σας

Όλοι έχουν βρεθεί σε αυτή την κατάσταση: Μαγειρεύετε μια σούπα ή μια σάλτσα, ανακατεύετε και ανυπομονείτε να την φάτε. Αλλά τι γίνεται αν θέλετε να αφήσετε κάπου την κουτάλα, αλλά δεν έχετε κάποιο πιάτο δίπλα σας; Η κατσαρόλα είναι σχεδιασμένη για να λύνει αυτό το πρόβλημα. Ξέρατε ότι οι περισσότερες κατσαρόλες έχουν μια επιπλέον τρύπα στο χερούλι γι’αυτόν ακριβώς τον σκοπό; Μπορείτε να βάλετε εκεί μέσα την κουτάλα και να συνεχίσετε την δουλειά σας.

3. Φτιάξτε θρυμματισμένο πάγο

Τι πιο ωραίο από ένα παγωμένο ρόφημα στο τέλος μια μεγάλης μέρας; Πολλοί προσθέτουν παγάκια στα ροφήματα τους. Αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο ο θρυμματισμένος πάγος που διασκορπίζει το κρύο πιο ομοιόμορφα και για περισσότερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα για να φτιάξετε θρυμματισμένο πάγο.

Βάλτε τα παγάκια σε ένα πλαστικό σακουλάκι. Τώρα γίνεται πιο άγριο: σπάστε τον πάγο χρησιμοποιώντας τον πάτο της κατσαρόλα μέχρι να θρυμματιστεί. Το καλό με αυτό το κόλπο είναι ότι δουλεύετε με μεγαλύτερη επιφάνεια και σπάτε τον πάγο πιο ομοιόμορφα.

Προσθέστε τον στο ρόφημα σας, βάλτε και μια φέτα λεμόνι και απολαύστε!

4. Σίδερο

Το σίδερο είναι πραγματικός εφιάλτης. Δεν είναι ανάγκη να το κάνετε καθημερινά, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητο.

Τι γίνεται όμως αν έχετε μια σημαντική συνάντηση όπου δεν μπορείτε να φορέσετε ένα τσαλακωμένο πουκάμισο και το σίδερο είναι πολύ μπελάς; Παίρνετε μια κατσαρόλα από την κουζίνα σας φυσικά! Αρχικά, βράστε λίγο νερό μέσα στην κατσαρόλα. Στο μεταξύ, απλώστε στην σιδερώστρα αυτό που θέλετε να σιδερώσετε και ψεκάστε το με λίγο νερό.

Μετά πάρτε την κατσαρόλα από το μάτι και χρησιμοποιήστε την σαν σίδερο. Η λογική είναι ίδια και λειτουργεί μια χαρά. Σιδερώστε με απαλές κινήσεις έτσι ώστε το νερό να μην χυθεί πάνω στο χέρι σας ή βάλτε στην κατσαρόλα το καπάκι.

5. Ξεφλουδίστε το σκόρδο

Ναι, το σκόρδο είναι πεντανόστιμο. Αλλά είναι και δύσκολο να το ξεφλουδίσετε και τα δάχτυλα σας κολλάνε μετά.

Το κόλπο μοιάζει με το πρώτο. Βάλτε το σκόρδο μέσα στην κατσαρόλα με το καπάκι.

Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό. Απλά κουνήστε την κατσαρόλα αρκετή ώρα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η φλούδα από το σκόρδο και να χωριστεί σε σκελίδες. Δεν χρειάζεται πολύς κόπος, αλλά το καλύτερο είναι ότι μετά δεν θα μυρίζουν τα χέρια σας!

Φανταστικό! Ποιος θα το πίστευε ότι μια κατσαρόλα θα ήταν τόσο χρήσιμη; Αυτά τα κόλπα θα σας βοηθήσουν σίγουρα στην κουζίνα και το σπίτι γενικότερα.

Δείτε τα όλα μαζί στο παρακάτω βίντεο:

Εσείς θα δοκιμάζατε κάποιο από αυτά;

Credit: hefty.co

Related posts

Αν βρείτε αuτό μέσα στο σπίτι σας, να τι πρέπει να γνωρίζετε

Ειδοποίηση των ειδικών : Τα air fryer μας κατασκοπεύουν και κλέβουν προσωπικά δεδομένα.

Μικρό μπάνιο: Το έπιπλο των IKEA που κοστίζει κάτω από 15 εupώ και το παίρνουν όσοι δεν έχουν χώρο, ξεπουλάει σε δευτερόλεπτα