Κάθε φρούτο και λαχανικό ξεφλουδίζεται με τον δικό του τρόπο. Δείτε παρακάτω μερικά κόλπα που θα κάνουν την διαδικασία του ξεφλουδίσματος πιο εύκολη:
1. Μανταρίνι
Κάποια μανταρίνια ξεφλουδίζονται δύσκολα. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιήστε μια σύριγγα για να ρίξετε νερό στο κέντρο του φρούτου. Όταν το ξεφλουδίσετε, η φλούδα σχεδόν θα βγει από μόνη της. Δείτε την διαδικασία στο βίντεο:
2. Ακτινίδιο
Για να καθαρίσετε ένα ακτινίδιο, κόψτε το πάνω μέρος και αφαιρέστε την σάρκα από την φλούδα με ένα κουτάλι.
Πλέον θα φτιάχνετε πιο εύκολα φρουτοσαλάτες!
3. Μάνγκο
Ένας πρακτικός τρόπος για να κόψετε ένα μάνγκο: κόψτε δύο μεγάλες φέτες σε κάθε πλευρά και χαράξτε τις με ένα μαχαίρι. Τώρα μπορείτε να κόψετε το μάνγκο σε κύβους.
4. Πράσο
Ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να κόψετε το πράσο είναι κόβοντας το στα 4 κάθετα και μετά κόβοντας το σε μικρά κομματάκια.
Για τα σπαράγγια, τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, το κουνουπίδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το μαρούλι, δείτε μερικές τεχνικές στο βίντεο:
Ξέρατε ότι μόνο το άσπρο μέρος του σπαραγγιού πετιέται;
Αυτά τα κόλπα θα σας γλιτώσουν πολύ χρόνο και ενέργεια στην κουζίνα!
Credit: hefty.co