Τα βαζάκια είναι τέλεια εφεύρεση. Όχι μόνο διατηρούν νόστιμα πράγματα, όπως η μαρμελάδα, αλλά βοηθούν και άλλα τρόφιμα, όπως το ρύζι και τα μπαχαρικά, να μείνουν φρέσκα για περισσότερο. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να βγάλεις όση ζάχαρη, αλάτι ή αλεύρι θες από ένα βάζο. Αυτό το χρήσιμο κόλπο θα κάνει την ζωή σας πιο εύκολη.
Θα χρειαστείτε:
1 βάζο με καπάκι που αποτελείται από δύο μέρη
1 άδειο κουτί από χυμό ή γάλα με καπάκι που βιδώνει
1 μολύβι ή στιλό
1 ψαλίδι
Οδηγίες:
Ανοίξτε το πάνω μέρος του κουτιού.
Ξαπλώστε το στο πλάι, έτσι ώστε το καπάκι να είναι προς τα πάνω και κάντε έναν κύκλο γύρω του χρησιμοποιώντας το καπάκι του βάζου.
Κόψτε τον κύκλο με το ψαλίδι.
Θα πρέπει να χωράει ακριβώς μέσα στο καπάκι.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μεταλλικό κομμάτι με το κομμάτι με το καπάκι και να το βιδώσετε κανονικά στο βάζο.
Χάρη στο νέο σας καπάκι θα μπορείτε να ρίχνετε ζάχαρη ή αλάτι χωρίς να χρησιμοποιείτε κουτάλι.
Θα μπορείτε να βγάλετε ακριβώς την ποσότητα που θέλετε και τα υλικά σας θα παραμένουν φρέσκα και η κουζίνα καθαρή! Εσείς θα το δοκιμάσετε;
Credit: hefty.co